Milline roll on kosmeetikul nahahoolduses? “Kui klient esmakordselt kosmeetikut külastab, siis esmalt vestleb kosmeetik kliendiga — kuulab ära tema soovid ja kaebused ning uurib kliendi harjumusi naha eest hoolitsemisel,” räägib Aro. “Seejärel määrab kosmeetik ära kliendi nahatüübi (kuiv nahk, normaalne ja kombineeritud nahk, rasune nahk, punetav või vananev nahk) ja soovitab sobiva näohoolduse. Enamasti toimub esimesel korral näopuhastus ja massaaž. Valikus on ka erihooldusi naha raviks. Peale protseduuri soovitab kosmeetik kliendile tooteid koduseks näohoolduseks ja annab vajalikud juhised.”

“Püsiva tulemuse näonaha hea tervise eest tagab kosmeetiku regulaarne külastamine, tervislik toit, piisav liikumine, hea uni, head suhted, rõõmus meel ja motiveeritus elus,” loetleb ta. “Kosmeetiku roll on siin päris suur — vaatame me ju iga päev iseendale peeglist vastu.”

“Noorukid, kelle näonahk on vistrikuline, saavad abi kosmeetikult. Oluline on siinkohal kosmeetikut külastada kord kuus ja oluline on ka kodune näonaha hooldus kosmeetiku poolt soovitatud vahenditega,” teab Aro. “Kuperroosne näonahk saab abi punetust vähendavast hooldusest, hapnikuvaene näonahk hapnikuhooldusest, kuiv nahk optimaalseslt toitvast hooldusest, Vananev nahk kollageenihooldusest, AHA (alfahüdroksühapped) hooldusest, C-vitamiiniga toonust tõstvast ja pinguldavast hooldusest jne. Hoolduseid on palju, teadlased on kosmeetika vallas head tööd teinud.”

Kodune hoolitsus

Kosmeetik tunnistab, et ta on ka ise proovinud oma näonahka hooldada looduslike vahenditega. “Värske kurgiviiluga näonaha hõõrumine, kamaga või kaerajahuga näonaha koorimine, munamask, pärmimask… Need protseduurid mõjusid hästi ja oli tore loovalt oma näonaha eest hoolitseda kodus olevate vahenditega,” julgustab ta uusi asju proovima. “Samas tuleb tõdeda, et teadlaste poolt välja töötatud kosmeetikat kasutades on efekt märksa parem.”

Mida teada endale kosmeetikut valides?

“Uuri kosmeetiku tausta, vaata mis sarjaga ta töötab ja missuguseid teenuseid pakub,” soovitab ta. “Äkki on sul mõni tuttav, kes oskab kindlat kosmeetikut soovitada? Oluline on ka asukoht, sest aeg on raha. Kui tunned end peale protseduuri imeliselt, oled leidnud endale sobiva kosmeetiku, kui ei, jätka otsinguid!”