Et sibulat oleks iluretseptidesse kergem lisada, tuleb kõigpealt mahl sibulast eraldada. Selleks aseta taldrikule või kaussi marlilapp ja riivi sibul selle peale hästi peeneks. Pane valmis klaasist pudelike koos lehtriga ja pressi mahl läbi marli sinna sisse. Lase nõrguda kuni sibulamass on tahke.

Aknele kalduva naha hooldamiseks tuleb sibulamahl kanda vatipadjakesega näole ja jätta vähemalt 10 minutiks toimima. Seejärel loputa. Kerge kipitamine on normaalne, kuid liigse kõrvetava tunde korral tuleb sibulamahl koheselt veega maha pesta. Kuna sibulal on puhastav toime, saavad nii kõrvaldatud ka aknest jäänud naha ebatasasused.

Vananemismärkide ja pigmendilaikude vastu aitab õunaäädika ja sibulamahla segu vahekorras 1:1. Seda tuleks iga päev paar korda vatipadjakesega nahale kanda ja jätta 10-15 minutiks mõjuma. Kui nahal hakkab kõrvetama, tuleb see kindlasti koheselt maha loputada.

Rasuse naha tasakaalustamiseks soovitame sibulalt pealmised kihid maha võtta ja hõõruda rasuseid piirkondi sibula tuumaga. Teine hea moodus on loputada nägu sibulaveega. Sibulavee saamiseks aseta üks terve sibul purgitäie vee sisse ja sulge kaas. Lase sel külmkapis öö läbi seista ning juba järgmisel päeval võib vett kasutada tasakaalustava näoveena.

Säravate ja kohevate juuste saamiseks tuleb segada üks supilusikatäis sidrunist pigistatud mahla ühe supilusika sibulamahlaga. Sega hoolega ja masseeri segu peanahale. Jäta kaheks või kolmeks tunniks mõjuma ning pese pead nagu tavaliselt. Sidrun annab juustele läiget ning aitab vähendada sibula lõhna.

Juuksekasvu kiirendamiseks on väga levinud nipp lisada poolele pudelile šampoonile üks hästi peeneks hakitud sibul. Jäta 15 päevaks seisma, seejärel kasuta nagu tavalist šampooni. Selleks, et sibulatükid pesemisel juustesse ei satuks, soovitame kummiga kinnitada pudeli otsa marliriie.

Kiilaspäisuse puhul tuleb problemaatilisele piirkonnale masseerida üks supilusikatäis sibulamahla segatuna ühe supilusikatäie meega. Jäta terveks ööks mõjuma ning pese järgmisel päeval šampooniga nagu tavaliselt. Protseduuri on soovitatav korrata igal öösel kuni tulemused on näha. Mesi sisaldab juuksekasvu soodustavaid vitamiine ja mineraale ning sibulas leiduv väävel stimuleerib karvanääpse soodustades nõnda uute juuksekarvade kasvamist.

Küünte tugevdamiseks leota neid 15 minutit sibulamahlas. Pärast pese veega ning kasuta kreemi. Peale sibulaga kokku puutumist võivad küüned algul haprad tunduda, kuid peatselt on nad tugevamad kui varem.

Kätelt sibula lõhna eemaldamiseks sega kausikeses kolm teelusikatäit suhkrut ja poole sidruni pigistamisel saadud mahl. Pese selle seguga käsi ning loputa veega.