Toida ja hoolda!

Täpselt nagu kogu su keha, vajavad ka juuksed korralikku toitvat hooldust, et tervena püsida. Paku neile õigeid toitaineid, mis hoiavad juukseotsad terved. Leiad neid nii toidust kui ka erinevatest toidulisanditest.

Millised toidulisandid on parimad?

A-vitamiin — aitab rakukestel taastuda ja hoiab juuksed tugevana. Lisaks toetab see rasu tootmist, mis hoiab su peanaha tervena.

B-vitamiin kompleks — B6- ja B12-vitamiinid ning biotiin mängivad samuti juuste tervise juures suurt rolli ja hoiavad neid murdumise eest. Lisaks sellele, et su juuksed muutuvad tugevamaks, hakkavad nad kiiremini kasvama.

E-vitamiin — antioksüdant nagu E-vitamiin eemaldab vabad radikaalid, mis kahjustavad juuksekiude. E-vitamiin aitab kaasa juuste kasvule, kaitseb ja taastab juuste kauni väljanägemise.

Koliin ehk B4-vitamiin — veel üks hea moodus, kuidas juukseotste eest hoolt kanda, on tarbida piisavalt koliini, mis hoiab juuksed säravana.

Regulaarne lõikus

Vabane kahjustunud juukseotstest, lõigates need lihtsalt ära, sest muidu võivad su juuksed veel rohkem kahjustuda. Lõika juukseid iga 6-12 nädala tagant, sest nii püsivad need kaunina.

Juuksepalsam

Kasuta ka head hooldavat palsamit, mis niisutab juukseid sügavuti, hoides ära selle, et need muutuksid nõrgaks ja hakkaksid murduma.

Ära töötle neid üle

Lisaks sellele, et õpid, kuidas hooldada katkiseid juukseotsi, peaksid teadma seda, kuidas juukseid hoopis tervena hoida. Kuumus ja kemikaalid põhjustavad juuste murdumist, mistõttu peaksid vältima juuste liigset töötlemist.

Allikas: Genius Beauty