Kui sul on rasune nahk

Banaan ja mesi

Liigne rasu näol viib ka vistrike ja akne tekkimiseni. Banaan sisaldab tsinki ja C-vitamiini, mis sellist asja kontrolli all hoida aitavad. Purusta banaan ja sega sinna hulka 2 supilusikatäit mett ning paar piiska sidrunimahla. Kanna näole ning lase 15 kuni 20 minutit mõjuda. Eemalda mask sooja ja niiske käterätikuga tupsutades.

Kõrvitsapüree ja mesi

Ideaalne viis, kuidas oma nahka õrnalt koorida. Puhas mesi on lisaks kõigele ka põletikuvastase toimega, mis vistrikuid eemal hoiab. Sega kokku natuke kõrvitsapüreed, pool teelusikatäit keefirit ja terve teelusikatäis puhast mett. Lase 15 minutit mõjuda ning siis pese sooja veega mask maha.

Kui sul on akne

Aspiriin

Purusta üks kuni kolm aspiriinitabletti väikses kausis ja sega väikese koguse veega, et sellel pastalaadne konsistents tekiks. Lisa segule ka paar tilka sooja mett. Kanna näole, lase 10 minutit mõjuda ja siis pese.

Ploomid

Tegelikult sobib see mask pea igale näonahatüübile. Lisaks sellele, et ploom on hea A-, C-, E-, K- ja B-vitamiini, on nad ka rikkad raua, kaaliumi ja magneesiumi poolest. Püreesta kolm küpset ploomi ja sega need seejärel teelusikatäie kurkumi, supilusikatäie mee ja supilusikatäie kreeka jogurtiga. Masseeri näole ja lase 10-15 minutit mõjuda. Pese sooja veega.

Kui sul on kuiv nahk

Aloe veera ja avokaado

Avokaadod on rikkad kasulike rasvade ja vitamiinide poolest, mis aitavad nahas õiget niiskustaset säilitada. Aloe veera mõjub rahustavalt. Püreesta pool avokaadot, sega sinna hulka kaks supilusikatäit aloe veera geeli, üks supilusikatäis kaerahelbeid ja sooja mett. Kanna puhtale ja kuivale nahale, lase 15 minutit mõjuda. Loputa nägu sooja veega puhtaks ja seejärel tupsuta kuivaks.

Mesi

Lihtne ja loogiline! Mesi on imeravim, mis pea kõige vastu aitab. Sega väike kogus oma näokreemi hulka — ole ettevaatlik, liialdamine muudab su kreemi liiga kleepuvaks!

Kui sul on punetav nahk

Kurk ja kaerahelbed

Need kaks mõjuvad punetava naha vastu kui sõdurid. Sega kokku üks tassitäis keedetud kaerahelbeid ja peeneks hakitud väike värske kurk. Kanna näole, lase 20 minutit mõjuda ja seejärel puhasta nägu kuuma ja niiske rätikuga.

Allikas: Women’s Health Magazine