Meil kõigil tuleb aeg-ajalt ette “halva soengu päevi”, mil juuksed elavad justkui oma elu ega allu üldse meie tahtele ning see rikub tuju ja vahel ka kogu päeva. Mõnede inimeste arvates ei tohiks välimust üle tähtsustada, kuid tuleb välja, et selline mõtteviis ei olegi nii pealiskaudne – nimelt tõestas hiljutine uuring, et juuksed ja suhtumine juustesse mõjutavad suuresti meie enestunnet. Lausa 44% uuringus osalenud naistest väitis, et nad ei ole oma juustega rahul. Peadligi hoidvad, kahused, kergesti rasuseks muutuvad ning liiga lokkis juuksed võivad mõjutada naiste enesehinnangut. Olgem ausad – enamus naisi peab oma juuste välimust ja olukorda väga tähtsaks, kuna see on üks esimesi asju, mida teised inimesed meie juures märkavad. Asi pole vaid välimuse tähtsustamises, vaid ka selles, et juuksed ja soeng annavad aimu sellest, milline iseloom meil on, mida me mõtleme ja millesse me usume.

Lisaks füüsilisele vormile on juuksed teine aspekt välimuse juures, mida me konkreetselt ise muuta saame. Juuksed peegeldavad meie tundeid, iseloomu ja identiteeti. Väga tihti on just soengu muutus esimene asi, mille me ette võtame, kui soovime oma elus midagi muuta. Muutes juuste lõikust või värvi, astume me oma mugavustsoonist välja ning hakkame tänu sellele ka uuel viisil käituma ja asjadesse suhtuma.

Kui me muudame soengut, hakkavad ka teised alateadlikul tasemel meid teistmoodi nägema. Näiteks, peetakse siiani kõige naiselikumaks jooneks pikki juukseid. Paljude arvates on pikad ja veidi laines juuksed seksikad ja muudavad meid nooremaks. Lühike soeng näitab aga meie tugevust ja enesekindlust - poisipeaga naisel poleks justkui midagi varjata. Väga huvitav fakt tuli välja Rose Weitzi raamatust “Rapuntseli tütred: mida naiste juuksed meile nende elude kohta räägivad” (“Rapunzel’s Daughters: What Women’s Hair Tells Us About Women’s Lives”), nimelt meenutab ta seal mitteametlikku vestlust suures korporatsioonis kõrgel ametikohal töötava naisega, kes sõnas nii: “Vaadates meie organisatsiooni tööpositsioonide kaarti, tuli välja, et kõrgematel ametikohatadel töötavatel naistel olid kõigil vaid õlgadeni ulatuvad juuksed.”

Naised kulutavad nädalas keskmiselt 1 tunni ja 53 minutit oma juuste pesemisele, kuivatamisele ja soengusse sättimisele. 65-aastaseks saades oleme me oma elust kulutanud 7 kuud juuste eest hoolitsemisele! 1950. aastal värvis vaid 5% naistest oma juukseid, nüüdseks on see näitaja juba lausa 75%! Tänapäeval annavad moodsad juuksehooldustooted meile täiesti vabad käed – juuste ja soengu kaudu eneseväljendamise võimalused on lõputud! Erinevaid juuksetoone on vähemalt sama palju kui vikerkaares värve – valik on sinu! Arvestada tuleb vaid isikliku maitse ja juuste tervisega.

Sa võid arvata, et juuksed ei ole olulised, et need ei määra sinu identiteeti ega mängi igapäeva elus suurt rolli, kuid ära unusta Hillary Rodham Clintoni kuulsaid sõnu: "Juuksed on tähtsad. Pöörake neile tähelepanu, sest kõik teised teevad seda kindlasti."

#lasejuuksedvalla

Jaga
Kommentaarid