Ja üks punn pole juba maist saadik ära paranenud, teised ei jää võib-olla nii hästi meelde, kuid see roosa täpike on suvi otsa mul näos olnud.

Kunagi käisin ka nahaarsti juures, kuid sealsed ravimid ei andnud mingit tulemust, kosmeetiku juurde kah minna ei julge, sest peale neil tehtud näopuhastust on nahk paar kuud ikka totaalselt korrast ära.

Kirja lugedes jääb mulje, et regulaarne kodune nahahooldus annab hea tulemuse. Sellest võib järeldada, et nahaarsti poolt määratavat ravi ei pruugi praegu vaja olla. Küll aga peaks kodusele hooldusele lisanduma kindlasti kosmeetiku poolt tehtav puhastus. Kui nahapinda vaid pindmiselt puhastada, on paratamatu, et rasuga täitunud pooride ummistudes tekivad uued vistrikud. Kirja autoril on kosmeetiku juures käimisest väga negatiivsed mälestused. Kätega tehtud puhastuse puhul on paratamatu, et poore pigistades vigastatakse veidi ka nahka ja nahaalust kudet.

Soovitan Teil proovida ultraheli näopuhastust.

Ultraheli näopuhastus ei ole valus ega ärrita nahka. Salongist lahkudes ei pea ennast peitvalt salli sisse mässima, et lapilist nägu peita. Peitvat puuderkreemi, mis poorid jälle ummistab, ei ole vaja. Taoline puhastus sobib igas vanuses ja igat tüüpi nahale (isegi laienenud kapilaaride ja väga tundliku, õhukese naha puhul ja ka liigse karvakasvu korral). Isegi mehed, kes muidu kosmeetiku juures käimist naljalt ette võtta ei julge, teevad seda nüüd meeleldi: neile imponeerib uusim tehnika ja kindlasti ka see, et enam ei pea valu kartma.

Protseduuri käigus eraldub nahalt kõik liigne: kreemi- ja meigijäägid, rasu, higi ja surnud epiteelirakud. Klient tunneb seda oma näonahal mõnusa surina ja jaheda auruna. Protseduuril on ka teine positiivne pool- ultraheli kiirendab uute naharakkude teket, parandab naha verevarustust ja lümfiringet. Tulemuseks on naha uuenemine, nahk muutub siledamaks, elastsemaks ja jumekamaks.

Naha uuenedes vähenevad ka pindmised pigmendilaigud ja ebatasasused näonahal. Olles anti-bakteriaalse toimega, annab ultraheli väga häid tulemusi akne ravis. Peale taolist puhastust paraneb tunduvalt koduses nahahoolduses kasutavate kreemide ja maskide toime. Sõltuvalt naha probleemsusest tehakse esimesed kaks-kolm protseduuri nädala, või kahese vahega. Seejärel aga kujuneb protseduuride vahe vastavalt vajadusele.

Helina Vende
endermoloog
Kosmeetikasalong Roosmarii