1. Väldi söögisoodat

Sooda võib olla superpuhastaja kodus, aga ära kasuta seda oma hammastel. Ta küll eemaldab plekid, kuid on hambaemailile kahjulik.

2. Ära söö tumedaid toite

Kui soovid valgeid hambaid, siis peaksid oma toidulaualt eemal hoidma tumeda värvusega toidud - näiteks mustikad ja sojakastme. Need sisaldavad pigmente, mis su hammaste värvust muudavad.

3. Lõpeta energiajookide kaanimine

Lisaks parkainetest pakatavale teele ja kohvile, tuleks eemale hoida ka energiajookidest. Nendes sisalduv hape tekitab su hammastele samasuguse erosioonilise aktsiooni nagu tsitrusviljad.

4. Vaheta välja oma hambahari

Valge naeratus võib olla kõigest hambaharjavahetuse kaugusel. Kui see on kulunud, siis ta ei puhasta su hambaid korralikult. Pea meeles vähemalt iga kolme kuu tagant uus hambahari poes korvi pista!

5. Hambaid pestes puhasta ka keelt

Keele puhastamine ei too kaasa ainult värsket hingeõhku. Lisaks sellele aitab ta ka hammastelt plekke eemal hoida. Su keele peal elab mõnus hunnik baktereid, kes seal kaua viibides su hammastele võivad hakata.

6. Loputa suud veiniäädikaga

Kuigi ta ei ole nii tõhus, kui keemiline valgendamine, on veiniäädikas looduslik! Soovituslik on segada kokku üks osa veiniäädikat ja kaks osa vett ning seda üks minut suus edasi tagasi loksutada.

7. Söö tooreid puu- ja juurvilju

Krõmpsuvate viljade söömine on hea nii su kehale kui ka hammastele. Toored porgandid, õunad ja pähklid aitavad hambaid puhastada.

8. Loputa suud veega pärast tsitruste söömist

Olgugi, et tsitrused on kasulikud C-vitamiiniallikad, on nad vägagi happelised. Hape muudab hambad laiguliseks. Lahendus? Loputa suud pärast söömist veega!

Allikas: Men's Health