Selline unelmate puhkus aga tähendab juustele kõige koormavamat aega aastas ja seetõttu tuleks suvel pöörata juuksehooldusele tavalisest rohkem tähelepanu.

Juuksekarva katab õhuke soomuskiht, mille ülesanne on kaitsta juuksed väliste kahjulike tegurite eest. Kui juuksed tunduvad kuivad, tähendab see seda, et soomuskiht on kahjustunud ning ei paku juustele piisavat kaitset. Soomuskihti võib kahjustada juuste keemiline töötlus, aga ka intensiivne päikesekiirgus, soolane merevesi, linnatolm või juustesse sattuvad liivaterad. Kui soolase vee ja liivaga puutume kokku vaid rannas, siis päike, tuul ja tolm saadavad meid ka linnatänaval ja koduaias.

Kahjustatud soomuskiht on niiskusepuudusest ebaühtlane ja harali ning muutub veelgi vastuvõtlikumaks kõigele sellele, mis juukseid kuivatab ja kahjustab. Päikesekiirguse toimel väheneb ka juustes sisalduva keratiini kogus ning juuksed kaotavad oma tugevuse. Tagajärjeks on ebameeldivalt kuivad ja kahused juukseid, mis murduvad kergesti ja on tavapärasest raskemini käsitletavad. Lisaks pleegitab tugev päikesekiirgus kosmeetilist juuksevärvi ning muudab selle kiiresti inetult tuhmiks. Blondeerimine või sage fööni ja sirgestaja kasutamine muudavad juuksed suvistele kahjustustele eriti vastuvõtlikuks.

Naistele on tuttav fakt, et vananedes väheneb näonaha niiskussisaldus ja nahk vajab järjest enam niisutavad kreeme ja hooldustooteid. Täpselt niisamuti on juustega, mis muutuvad vanusega kuivemaks ning vähem elastseks. Tugev UV-kiirgus kiirendab seda protsessi veelgi. Kui nahal on olemas loomulik niisutussüsteem rasuerituse näol ning kaitseks päikesekiirguse vastu reageerib nahk melaniini tootmisega, siis juustel paraku need omadused puuduvad. Kui hävitada juuksekarva loomulik niiskustasakaal on tulemuseks õlgkuivad elutud juuksed ning UV-kiirguse tõttu värvituks muutuv melaniin suurendab juuste vastuvõtlikust igasugustele kahjustajatele veelgi.

Kuidas suvel juukseid kaitsta?
Kõige lihtsam viis juukseid kaitsta on kanda päikese käes olles mõnd peakatet. Moekas kübar või särtsakas pearätt pole pelgalt trendikas aksessuaar vaid ka tõhus kaitse intensiivse UV-kiirguse vastu. 

Suvel viibime rohkem väljas, tänaval ja rannas, mis tähendab seda, et juuksed vajavad sagedamini pesu. Nii tuleks suveks valida leebema koostisega šampoon, mis on mõeldud igapäevaseks kasutamiseks. Enne šampooni ostu tasub visata pilk pudelil olevale koostisosade nimistule, sest mõnedes šampoonides kasutatavad ained nagu naatirumlaurüülsulfaat (SLS ehk Sodium Lauryl Sulfate), naatriumlaurüüleetersulfaat (SLES e Sodium Laureth Sulfate), ammooniumlaurüülsulfaat (ALS ehk Ammonium Lauryl Sulfate) ja parabeenid mõjuvad juustele samuti kuivatavalt ning muudavad need hapraks. Seega vali kvaliteetsed sulfaadi- ja parabeenivabad tooted. Spetsiaalselt suviseks kasutamiseks mõeldud profisarjadest leiad šampoonid, mis pakuvad juustele tõhusat niisutust ning aitavad juustest ja kehalt eemaldada meresoola, päevitustoodete- ja kloorijääke.

Suvi on just see aeg, kui juuste hoolduseks sobivad niisutavate ja kaitsvate omadustega palsamid, maskid ja seerumid. Palsam silub ja pehmendab juuksekarva pealmisi kihte ning sobib kasutamiseks iga pesu järgselt. Maskid ja seerumid pakuvad intensiivsemat hooldust pärast päikese käes viibimist aidates juustel kahjustustest taastuda. Parimat efekti pakuvad spetsiaalsed päikesekaitsega suvesarjad, mis lisaks tõhusatele niisutavatele ja taastavatele omadustele kaitsevad ka juuksevärvi pleekimise eest.

Kui pistad rannakotti päevituskreemi, siis ära unusta kaasa võtmast ka kaitsvat toodet juustele. Professionaalsed suvesarjad pakuvad mitmesuguseid kaitsvate omadustega spreisid ja õlisid, mida sobib enne päikese kätte minekut pihustada nii juustele, kui ka üle kogu keha. Kuid suviseks kasutamiseks mõeldud toodete kasutusaeg ei piirdu vaid suvega. Juustelt ja kehalt kloori ja meresoola eemaldav šampoon sobib suurepäraselt ka spordikotti või reisikohvrisse neile, kes talvisel ajal plaanivad külastada veekeskusi või sõita päikesereisile. Ja sobiv päikesekaitse juustele ja nahale on reisile minnes ju samuti olulisel kohal.

Professionaalid soovitavad kasutada tootesarju, milles on ühendatud teaduslikud uuringud ja loodus. Üheks selliseks tootesarjaks on kahtlemata ka Kemoni Actyva liini Linfa Solare tooted, mis sisaldavad UV-filtrit, luteiini, keramiide ja külmpressitud päevalilleõli. Luteiin on karotenoid, mis toimib antioksüdandina ning pakub kaitset UV-kiirguse eest. Keramiidid taastavad juuste tugevuse ning kaitsevad neid kahjustuste eest. Külmpressitud päevalilleõli sisaldab oomega-rasvhappeid, E-vitamiini ja mitmeid mikroelemente, mis tugevdavad juukseid ning panevad need tervelt särama. Linfa Solare tooted põhinevad eksklusiivsel tehnoloogial, mis pakub juustele tõhusaimat kaitset ja taastavat hooldust suviseks hooajaks. Kemoni Actyva liini tooted on kunstlike värv- ja lõhnaainete vabad ning ei sisalda kahjulikke sulfaate ja parabeene.

Kemoni tooted leiad müügil e-poes Mia24.ee.

Jaga
Kommentaarid