Zürii esimehe Edward Köstri sõnul on Kuldnõela eesmärgiks tutvustada Eesti kaubamärkide taga seisvaid disainereid, kes on viimase aasta jooksul oma loominguga moeringkondades silma paistnud. “Kuldnõela rolliks on tunnustada Eesti moodi ja moetööstust, et Eesti jõuaks pikemas perspektiivis allhankemaast moedisaini ja valmistooteid müüvaks maaks,” lisas Köster.

Kuldnõela võitja, Eve Hansoni tugevuseks pidas Kuldnõela žürii disaineri oskust tabada ära Ivo Nikkolo kaubamärgi põhiväärtused ning anda neile oma kollektsioonides uus sära. “Eve Hanson on loonud omavahel hästi sobivatest rõivastest koosneva terviku, mida on saatnud majanduslik edu nii Eestis kui rahvusvahelisel tasandil, “ tõi Köster välja žürii otsuse tagamaad.

Võitja kõrval tunnustas Kuldnõela žürii Montoni disainerit Iren Truuverki, kes on toonud Montoni naistekollektsioonidesse palju säravaid ja isikupäraseid rõivaid, huvitavaid mustreid ja uusi värvikombinatsioone. Monika Randloo tugevusena tõi žürii välja modernse naiseliku joone, uuemate moetrendide ja põnevate materjalide julge kasutamise Bastioni kollektsioonides. PTA disaineri Evelin Kattai puhul hindas žürii disaineri võimet tabada tarbija moe-eelistusi ja disainida sihtrühma ootusi ületavaid kollektsioone.

Kuldnõela galal esitlesid neli nominenti spetsiaalselt galaetenduseks valmistatud kollektsioone, millega on kõigil moehuvilistel võimalik tutvuda Viru Keskuse kauplustes PTA, Bastion ja Monton ning Tallinna Kaubamaja Naistemaailmas (Ivo Nikkolo). Kuldnõela nominentide kollektsioonid on müügil Tallinnas Viru Keskuses ja Tartu Kaubamajas.

Kuldnõelaga tunnustatakse Eesti parimat moekunstnikku kaheksandat korda, juba teistkordselt toimus auhinnagala Viru Keskuse moeürituste sarja FIBIT (Fashion Is Back In Tallinn) raames.

Kuldnõela žürii koosseisu kuuluvad žürii esimees Tallinna Kaubamaja ostudirektor Edward Köster, Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna esindaja Jüri Siim, moefotograaf Olga Makina, naisteajakirja Anne peatoimetaja Tiina Lang ja Baltika moekunstnik Evelin Lill.

Esimene Kuldnõel anti välja 1997. aastal koostöös Balti Rõivamessi ja ajakirjaga Stiil.

Kuldnõelade võitjad kronoloogilises järjekorras:

1997. a Kuldnõel, Marika Siska, (Baltman), Väike Nõel Jaanus Orgusaar;
1998. a Kuldnõel, Ivo Nikkolo (Ivo Nikkolo), Väike Nõel, Aldo Järvsoo;
1999. a Kuldnõel, Tarvo Jaansoo (Baltman), Väike Nõel Vassilissa Shehotsova;
2000. a Kuldnõel Janika Sootna (CHR). Väike Nõel Anu Samarüütel;
2001. a Kuldnõel Arne Niit (ARNE), Väike Nõel Riina Põldroos;
2003. a Kuldnõel Merike Pääro (Bastion), Väike Nõel HULA;
2004. a Kuldnõel Evelin Lill (CHR)

(Alates 2005. a ei anta enam välja lootustandva noore moekunstniku auhinda Väikest Nõela, selle ülesande on üle võtnud moedisainerite konkurss SuperNoova)