Kõigepealt tuleb määrata, millega on tegu. Aga nagu ütleb nahaarst Joshua Zeichner, siis ka kõige jonnakamatest vistrikest on võimalik lahti saada. Aga kõigepealt tuleb määrata, millega on tegu.

Osad vistrikud võivad olla hoopis tsüstid

Need on need punnid, mis paisuvad naha all, aga ei “küpse“ — ei kasvata endale n-ö pead. Nad ilmuvad ikka ja jälle välja täpselt samas kohas.

Ravi

Kuna tsüstiline akne muudab su naha struktuuri, siis ei ole selliseid punne ise ära hoida või eemaldada võimalik. Tuleb minna nahaarsti juurde, kes saab selle alatiseks eemaldada.

Mädase vistriku pigistamine võib halvasti lõppeda (kuigi seda on ju nii mõnus teha!)

Kui sa pigistad vistrikku, ei suuda sa kõrvaldada kogu ummistust, mille see on naha alla tekitanud. Väga tõenäoliselt jääb põletik alles. Ja see põletik tekitab uue vistriku, mis puhkeb TÄPSELT eelmise kõrval.

Ravi

Doktor Zeichner soovitab sellise vistriku puhastamiseks kasutada salitsüülhapet või bensoüülperoksiidi sisaldavaid tooteid. Need eemaldavad vistriku põhjuse — bakteri — ja kuigi see vistrik ei kao KOHE, kaob see lõplikult.

Vistrikke võivad põhjustada sinu “räpased kombed”

On sul harjumus näppida oma nägu, kui sa oled stressis või näiteks hommikul tööl meile lugedes? Kas paned tähele, et just nendes kohtades, mida kõige rohkem katsud, tekivad ikka ja jälle uued punnid?

Ravi

Hoia ennast vaos ja ära topi pidevalt mustust ja baktereid omale näkku. Lisaks soovitab nahaarst nende piirkondade puhastamiseks kasutada salitsüülhapet või bensoüülperoksiidi sisaldavaid tooteid juba ennetamiseks.

Tõesti tekib enne päevi rohkem vistrikke

Hormoonid, hormoonid!

Ravi

Siin pole teha midagi muud, kui umbes nädal enne järgmise perioodi algust puhastada oma nägu ERITI hoolikalt, kasutades jällegi siin juba mainitud aineid sisaldavaid tooteid. Liiga palju puhastada ei ole võimalik!

Allikas: Women’s Health Magazine