Kui kaua püsivad geelküüned tavaliselt peal, ilma et murduma hakkaksid?

See täiesti oleneb inimesest ja küüntest, nende pikkusest, kui õigesti nad on ehitatud ja kas stresspunkt on õiges kohas. Stresspunkt on nö C kaar, mida ehitatakse geeliga küüne keskpaika. Mida rohkem geelküüs kasvab, seda kaugemale läheb stresspunkt ja pikema küüne puhul võtab see endale aina rohkem pinget ja seetõttu võib ka küüs murduda, kui on juba liiga palju välja kasvanud. Ideaalis peaksid naised käima geelküünte hoolduses 3-4 nädala tagant, et kõik oleks korras.

Kas osadel naistel tulevad geelküüned kergemini maha kui teistel, millest see sõltub?

Jah, võib ka nii öelda. Kui me ei hakka rääkima inimese enda tekitatud põhjustest, miks küüned võivad ära tulla (nt. pidev nokkimine, tugev ära löömine jms), siis on tõesti inimesi, kelle küüneplaat eritab rohkem õlisid ja niiskust üldiselt ja sellepärast võivad geelküüned ka lahti lüüa ja ära tulla. Selline nähtus ei ole kindlasti kliendi süü. Ja kuigi on nö keerulisemad küüned mõndadel inimestel, siis tehnik peab lihtsalt teistmoodi neid hooldama ja ettevalmistama geeli peale panekuks, et küüned püsiksid.

Mis on kõige tüüpilisem viga, mida naised peale geelküünte hooldust teevad?

Ilmselt see, et ei pane piisavalt varakult uut hooldusaega enda tehniku juurde ja pärast ei saa õigel ajal hooldusesse.

Kas geelküünte paigaldamine on pigem teismeliste pärusmaa, või käib sinu juures igast vanusest naisi?

Geelküüned on ikkagi pea igas vanuses naistel. Tänapäeval saab teha väga loomulike, lühikesi ja üldse mitte pakse, nagu paljud kardavad, geelküüsi.

Mis on geelküünte paigaldamise juures kõige raskem?

Paigaldusel kõige keerulisem osa on see, kui klient on enda küüned lõiganud või kahjuks närinud nii nulli, et šablooni paigaldamine on tehnikule raskem ja kliendile võib olla isegi valus. Valus aga sellepärast, et ei ole küünepinda, kuhu alla panna šabloon.

Kas pigem eelistavad naised normaalpikkuses geelküüsi või soovitakse enda tavalistest küüntest pikemaid?

Hetkel on moodi läinud loomulikud küüned ja päris paljud tahavad suhteliselt lühikesi, paar mm pikemaid küüsi kui näpuots.

Kas geelküüned kahjustavad pärisküüsi ja mida selle vältimiseks teha saaks?

Kui tehnik teeb enda tööd õigesti, siis pigem ei kahjusta. Hooldusel või geelküünte eemaldamisel tuleb olla väga ettevaatlik, et küüneplaati mitte viilida ega kahjustada. Sellepärast ka on rangelt soovituslik lasta teha eemaldus ikkagi tehnikul.

Mis on Eesti naiste seas kõige soovitum küünedisain?

Võib öelda, et eestlased on selles osas pigem tagasihoidlikud ja soovivad nude värve või tumedaid toone. Suvel lastakse teha ka neoonsemad ja erksamad värvid, kui keha on jumekam. Mõnikord lastakse ka mõned kivid panna ja väiksed joonistused teha, aga enam väga ei taheta neoonroosasid küüsi, mis on täis kivikesi ja sädelust.

Kas geelküünte kandmisest on vahepeal soovituslik teha mõni pikem paus ka?

Kui geelküüned püsivad ilusti peal, siis otseselt ei ole tarvis teha mingit pausi. Kui on aga probleem püsimisega ja tundub, et mingit lahendust ei leita, siis võib teha pausi ja lasta välja kasvatada see osa oma küünel, kus oli geel peal.

Mis on kõige levinum põhjus geelküünte paigaldamiseks?

Üks populaarsemaid põhjuseid on see, et kui pannakse geelküüned või geellakk peale, siis ei pea mitu nädalat ise enam tegema midagi ja käed on korras ning küüned ilusad. On naisi, kes tahavad natuke pikemaid küüsi endale aga oma küüneplaat on nõrk ja murdub pidevalt ja seetõttu ei kasva küüned pikemaks, seega geel aitab hädast välja. Tihti pannakse kunstküüned ka sellepärast, et klient närib oma küüsi ja nahkasid, ning geeliga on see raskem ja peaaegu võimatu, seega aitavad geelküüned lahti saada sellest harjumusest.