Halb harjumus number 1: sa ei kaitse oma juukseid

Enne, kui sa oma juukseid kuumade sirgendajate või fööni abil soengusse sättima hakkad, peaksid kindlasti nendele ühe kaitsekihi peale kandma. Leia endale sobiv toode — miski, mis su juukseid raskeks ja rasuseks ei muuda. Nõu saad kindlasti oma juuksurilt või mõnelt sõbrannalt.

Halb harjumus number 2: sa paned juuksed patsi, kui need on veel pesemisest märjad

Ilmselt oled tähele pannud seda, et märjana on juuksed raskemad ja venivad justkui pikemaks. Siis, kui sa need aga niiskes olekus patsi paned ja niiviisi neid kuivatad, teed endale karuteene — sedamoodi venitatud olekus kuivades lähevad nad lihtsalt katki. Kui sul on vaja nad mugavalt toimetamise jaoks näo eest siiski ära saada, siis kasuta näiteks paela või suurt või pehmet juuksekummi.

Halb harjumus number 3: päikesekaitse unustamine

Nahk ja juuksed on täpselt samas valgust tehtud. Seega ei tohiks sa kindlasti unustada oma kiharaid, kui nahale päikesekaitset peale paned. Selle jaoks on kindlad tooted, mille kasutamine nii suvel kui ka südatalvel oluline on. Ära tekita oma juustele ebavajalikku stressi, hoia neid!

Halb harjumus number 4: moodsate dieetide järgimine

Leidsid uue põneva dieedi, mis kolme päevaga pea 10 kilo kaotada lubab? Unusta ära! Kui sa ei anna oma kehale kõike vajalikke toitaineid, siis väljendub see kõik ka su juustes. Need muutuvad kuivaks, takuseks ja otsad lähevad väga kiiresti katki. Ja siis ei aita sind mitte ükski imetoode.

Halb harjumus number 5: palsami unustamine

Miks on juuksepalsam vajalik ja lausa kohustuslik? Sest see niisutab juukseid ja aitab ka seeläbi pikemas perspektiivis lõhenenud juukseotsi vältida.

Halb harjumus number 6: värvitud juuste üle värvimine

Kui sulle vaatab peeglist vastu väljakasvanud värv, siis tea, et sa ei pea ilusa tulemuse saamiseks kogu pead uuesti üle toonima. Piisab sellest, kui kannad juurtele värvi ja ülejäänud pinda tooniva maskiga turgutad. Liigne värvimine kuivatab ja juuksed muutuvad takuseks. Eriti jube seis võib tekkida pideval blondeerimisel.

Allikas: Women’s Health Magazine