1. Vaata enda näohooldustooted kriitilise pilguga üle. Kui sul on terve hulk tooteid, mis sisaldavad meeletutes kogustes keemiat või pole isegi päris sinu nahatüübile sobivad, vaid “kusagilt tasuta saadud”, siis on aeg suurpuhastust teha. Esmalt viska minema kõik säilivusaja ületanud tooted, seejärel need tooted, mis lõhnavad või on tekstuurilt teistsugused, kui nad olid ostes. Nüüd eemalda kõik tooted, mis sisaldavad sulfaate, parabeene, silikoone, värvi- ja lõhnaaineid. Jäid tühjade kätega? Tee uurimistööd ja soeta endale puhastaja, niisutaja ja koorija, mis on loodud sinu nahatüübile, ega sisalda igasugust jama.

2. Jälgi, mida sa sööd. See, mida me sööme väljendub nii meie enesetundes kui nahas. Mida rohkem värskeid asju enda kehale pakume, seda rohkem jõudu ja energiat meil on. Eelista värskeid puu- ja juurvilju praetud ja küpsetatud viljadele, tee endale maitsvaid puuviljasalateid ja smuutisid ning ära unusta igale toidukorrale veidi rohelist lisada. Ja me ei väsi kordamast, joo palju vett!

3. Ära toodetega üle pinguta. Hommikul piisab tihti lihtsalt näo jaheda veega loputamisest ja niisutamisest, kuid kui tunned, et vajad tõhusamat puhastust, soeta hommikuseks kasutamiseks midagi väga kerget ja naturaalset. Õhtul kasuta tõhusamat puhastajat ja veidi rikkalikumat kreemi, näoõli või seerumit, et nahk saaks öösel taastuda

4. Tarbi vähem soola. Mida soolasemat toitu sa sööd, seda vähem kasu sa veejoomisest saad ja seda vähem niisutust jõuab ka teistest toitudest su nahani. Sool ei ole tervislik, nii et lisa seda toidu sisse minimaalselt ning ole ettevaatlik ka kõikvõimalike valmistoitude suhtes — neis on enamasti kordades rohkem soola, et maitset tugevamaks muuta.

5. Poputa nahka reisi ajal. Kui lendad sageli lennukiga, võib see su nahaga kiiresti üks-null teha. Kui vähegi võimalik, ära kanna lennukis (eriti pikkadel lendudel) meiki, vaid hoolitse pigem selle eest, et nahk oleks võimalikult puhas ja niisutatud ning joo lennureisi ajal rohkelt vett.

6. Puhasta nägu IGAL õhtul. Võid olla oma näohooldusega väga korralik, kuid piisab ühest laisast meigiga magamisest ja oled omadega alguses tagasi. Kui sa tõesti ei viitsi kohe mitte kuidagi vannituppa nägu pesema minna, hoia voodi kõrval vähemalt niiskeid salvrätte ja eemalda meik nendega. NB! See ei kehti vaid õhtul magama minemise kohta, ka lõunauinak tuleks teha puhta nahaga.

Allikas: totalbeauty.com