1. Eelista tavalist jalavanni, väldi mullivanni

Mullid võivad üles keerutada bakterid ja viirused, mis eelmise kliendi jalgade küljest on vanni sisse jäänud. Jalavann tuleb desinfitseerida pärast igat klienti, ainult vee ära kallamisest ja loputamisest ei piisa. Vali kindlasti salong, mille hügieenis võid täiesti kindel olla.

2. Metallist riistu tuleb steriliseerida pärast igat kasutuskorda

Salongi minnes vaata, kus pediküürija tööriistad asuvad. Kas need on suvaliselt topsi visatud või laua peal laiali või leotatakse neid parasjagu desinfitseerivas vedelikus. Esimesel ja teisel juhul astu kohe minema, kui pediküürija võtab topsikust näiteks viili või küünetangid ja ei desinfitseeri neid sinu nähes.

3. Ühekordseid tööriistu kasutatakse üks kord!

Kõik tööriistad, mis ei ole metallist, on ühekordsed, mis tähendab, et kui need on juba pakist välja võetud või kasutusjälgedega, siis sina neid oma jalgade lähedale ei taha! Mõned salongid kasutavad ühekordseid vahendeid, kõrgema klassi salongides antakse igale kliendile oma komplekt viile, küünetange ja jalariive, mille nad igal külastuskorral ise kaasa võtavad. Kui pediküürija läheneb su jalgadele puidust küünenahapulgaga, mida ta ei ole sinu nähes pakist välja võtnud, tõsta julgelt häält!

4. Ütle pediküürijale, kuidas su varbaküüsi viilida ja lõigata tuleb

Õige küünekuju on kandiline. Mingil juhul ära lase pediküürijal varbaküüsi nurkadest ära lõigata või nurki ümaraks viilida, sest sel moel lõigatud küüned hakkavad nurkadest sisse kasvama ja põhjustavad sulle hiljem tohutuid piinu. Osad pediküürijad tahavad küünenahkasid ära lõigata, see aga võib küüne kasvu kahjustada. Mõistlikum on küünenahkasid niisutada ja pehme pulgaga tagasi lükata.

5. Ära mine salongi, kui oled just jalgu raseerinud

Raseerimisest tekivad mikrohaavad, nende kaudu pääsevad sulle ligi eelmiste külastajate pahalased. Oota vähemalt kaks päeva pärast raseerimist ja mine salongi alles siis!

6. Väldi kahtlaselt odavaid sooduspakkumisi

"Kaks ühes" üliodavad maniküüri-pediküüripakkumised vautšeriportaalides võivad küll ahvatlevana tunduda, kuid arvestama pead sellega, et neid pakkumisi ostetakse palju ning eelmistes punktides kirjeldatud väga olulistest hügieeninõuetest kinni pidamiseks ei ole aega. Tõenäoliselt broneeritakse hooldused üksteise järele ja tihemini kui tavaliselt, mis tähendab, et odava hinna eest saad ka kehvema teeninduse.

Allikas: Huffington Post