Küüslauku hinnatakse peamiselt tema antibakteriaalsete omaduste tõttu, mis tulevad esile vaid küüslaugusibula närimisel või purustamisel, mil tekib erilise lõhnaga tugevatoimeline antibiootikum allitsiin. Küüslaugu aktiivne toime just bakteriaal-, viirus- ja seeninfektsioonide vastu teeb temast ka ideaalse hooldusvahendi sinu näole ja kehale. Puhta ja veatu naha nimel tuleb end küüslaugu lõhnast mitte häirida lasta ja järgnevaid retsepte kindlasti proovida. NB! Kui tunned, et küüslauk hakkab nahka ärritama, loputa mask koheselt maha ja kasuta järgmine kord vähem küüslauku.


Mustpea komedoonide eemaldaja — sega omavahel kaks purustatud küüslauguküünt, üks supilusikatäis peeneks jahvatatud kaerahelbeid, üks tilk teepuuõli ja kolm tilka sidruni mahla. Lisa sellele aeglaselt segades umbes üks supilusikatäis mett kuni tekstuur muutub tihedaks. Kanna õhuke kiht segu puhtale nahale. Pärast kahte minutit hakka maski õrnalt masseerides maha võtma ning loputa sooja veega. Mustpeadest lahti saamiseks on soovitatav teha maski kolm korda nädalas.


Tomati-küüslaugu pooripuhastaja — purusta ja sega omavahel üks tomat ja üks küüslauguküüs. Kanna õhuke kiht segu näole. Pärast 20 minutit pese nägu leige veega ja loputa pooride ahendamiseks külma veega. Tomat ja küüslauk on mõlemad suurepäraste antiseptiliste omadustega ja seega ideaalsed ummistunud pooridega võitlemiseks.


Vistrikuhävitaja —  hoia külmkapis suletavas kilekotis alati käepärast ühte pooleks lõigatud küüslauguküünt. Kui märkad vistrikku tekkimas hõõru sellele kohe õrnalt küüslauku peale. Päeva jooksul alanevad punetus ja paistetus ning vistrik kaob peatselt.


Aknearmide hooldus — puhasta oma nägu kaks korda päevas õrna näoveega. Purusta üks küüslauguküüs hästi peeneks ja sega kahe supilusikatäie veega. Kanna segu iga kord pärast näo puhastamist õrnalt masseerides nahale, ära jäta kauemaks kui viieks minutiks ning loputa sooja veega maha. Küüslauk aitab õrnalt eemaldada surnud naharakke, pindmist armikihti, liigset rasu ja aknet põhjustavaid baktereid. Akne kontrolli all hoidmiseks soovitame teha kaks kuni kolm korda nädalas järgnevat küüslaugu näomaski ning kasutada aaloe verat naha rahustamiseks.


Küüslaugu näomask - purusta üks küüslauguküüs ja sega see kahe supilusikatäie oliiviõli ja ühe supilusikatäie meega. Kanna ühtlaselt üle näo ja jäta 20 minutiks mõjuma. Loputa sooja veega.


Aaloe vera naha rahustamiseks — pärast  iga küüslauguga tehtud iluprotseduuri on oluline nahka rahustada ja niisutada, kuna küüslauk võib nahka ärritada ja kuivatada. Aaloe vera on selleks üks praimaid vahendeid, kuna tervendab ja niisutab nahka ning omab ka aknevastaseid toimeaineid.


Küünte tugevdamiseks — purusta paar küüslaugu küünt hästi peeneks ja sega oma küünelaki hulka. Sega hoolega ja lase lakil üks päev seista. Seejärel kanna iga päev üks kiht lakki küüntele ja 15 päeva järel eemalda lakk. Tulemuseks on ilusad tugevad küüned.