Annan teile mõningad enda nipid ja trikid, kuidas erksat huulevärvi võimalikult hästi esile tuua, kaua paigal hoida ja samal ajal hoolt kanda, et huuled oleks niisutatud.

1. samm: sile aluspind
Kui plaanid kanda erksat huulevärvi, hoolitse esmalt selle eest, et su huulepind oleks võimalikult sile ja pehme ning vaba n-ö surnud nahast. Selleks võid kasutada nii poest ostetud koorijaid kui kodustest vahenditest (suhkur, mesi, oliivõli jne) valmistatud huulekoorijat. Internetist leiab hulgaliselt DIY (Do It Yourself — tee ise) huulekoorijaid.

2. samm: niisutus
On oluline, et su huuled oleksid enne mis tahes värviga huuletoote peale panemist pehmed ja niisutatud. Soovitan kasutada huulepalsamit, mis on pigem paksema kui libedama koostisega. 

3. samm: pealekandmine
Kõige parem on, kui erksa värviga käib kaasas ka sama tooni huulepliiats, kuid on ilmselge, et kui sul on mitu-mitu erinevat värvi huulepulka, ei hakka sa endale igas toonis ka pliiatsit ostma. Värv, mis siiski ALATI enda kõrvale pliiatsit tahaks, on punane, sest punane huul peab olema veatu, muidu ei tasu sellele mõeldagi. Mulle meeldib erksaid toone kanda peale huulepulgaga pigem õrnalt patsutades kui hõõrudes, seni kuni olen saanud soovitud pigmendi. Kui läheb veidi huulepiirist mööda, võtan ma vatitiku, millele panen pisut jumestuskreemi (kui mul on enne jumestuskreem peale kantud) ning kustutan sellega vead.

Kolm nippi püsivuse hoidmiseks:

1. Võta huulepulk endaga kaasa, et seda vajadusel uuendada

2. Ära unusta ka päeva jooksul huulepalsamit kasutada — see võiks olla läbipaistev ja veidi vedelama/kreemjama koostusega kui see, mida kasutasid huulepulga all. Patsuta palsamit õrnalt huulepulga peale.
3. Joo rohkelt vett — igasugune janu väljendub esimesena kuivanud huultes.