Kes meist ei ihkaks igavesti olla noor ja atraktiivne? Vananemine on küll loomulik ja paratamatu protsess, kuid piisava teadmistepagasi korral saab seda aeglustada. Peaaegu kõik naised, nii nagu minagi, kasutavad erinevaid nahahooldustooteid, kuid praegu tahaksin eriti rõhutada tervisliku elustiili tähtsust.

Meditsiinitöötajana tean, et hea tervis baseerub nutikal toitumisel ja pideval mõõdukal füüsilisel aktiivsusel. Piltlikult öeldes on need faktorid just kui alustala, millel seisab kogu ülejäänud püramiid. Kes meist seda ei teaks? Või kas leidub kedagi, kes pole kuulnud, et suitsetamine põhjustab lisaks kõigele muule ka olulist kahju välimusele? Kes ikka seda kortsus näonaha ja kolletunud hammastega pahastilõhnavat tädikest tahab…

Enda kogemusest võin kinnitada, et samm number kaks hea välimuse hoidmiseks on tegelikult väga lihtne — tuleb rakendada teadmisi. Kauni väljanägemise säilitamiseks proovin toituda mitmekesiselt, eriti aga tarbin puu- ja juurvilju, mis sisaldavad ohtralt vabu radikaale neutraliseerivaid antioksüdante. Aeg-ajalt kasutan ka nahahoolduskreeme, kuid nende puhul soovitan vaadata hoolikalt koostist. Tegelikult on minu lemmikuks vanaemadelt päritud meetod — värske kurk aitab tõesti efektiivselt näonahka hoida.

Muide, ka füüsiline aktiivsus säilitab nooruslikkust. Ma ei mõtle igapäevast ränkrasket rassimist jõusaalis või rühmatreeningutel enda hingetuks pingutamist. Kas või paar korda nädalas enese mõõdukat liigutamist hoiab kehakaalu normis, tõstab tuju ning näiteks ujumine parandab ka oluliselt rühti. Seega, nooruslikkuse hoidmine pole mingi tuumafüüsika, tuleb vaid olla piisavalt hakkaja ning järgida kõigele teada-tuntud põhitõdesid!

Tegelikult on kõige olulisem ilunipp sisemine sära, kirg elu vastu. Tunne, kuidas igal hommikul lähen uuele päevale positiivselt vastu. Sisemine elukirg on igaühes olemas, tuleb ta vaid üles leida. Hea tervis ning positiivne ellusuhtumine tagavad kena välimuse. Kaunis ja õnnelik hing kaunis kehas — see on tee täiuslikkuse poole.