Mu ema on olnud alati kõikvõimalike ilusalongide vastane. „Milleks kulutada raha, kui kõike saab ise teha!” — on ta mulle koguaeg korrutanud. Ma ei saa siinkohal temaga sajaprotsendiliselt nõustuda, sest nt päris seljamassaaži omale ise ikka ei tee, kuigi see pole ka otseselt ilueesmärki täitev protseduur. Mis puudutab aga kodust näo-, keha- ja juustehooldust, siis siit on tõesti asju, mida emalt õppida. Sellest ema ilunippide pikast nimekirjast toon välja vaid mõned, mis ka enda peal järgi proovitud ja lemmikuks saanud.

1. Tumedamad ripsmed ja kulmud. Igast apteegist leitav riitsinusõli tuleb puhta harjakesega kanda iga päev enne magamaminekut ripsmetele ja kulmudele. Ema kasutab selleks tavalist puhtaks pestud ripsmetuši harja, minu võlupulgake pärineb aga kunagisest kulmuvärvi komplektist. Harjake tuleb peale igat kasutuskorda puhtaks pesta. Pean tunnistama, et see tõesti toimib. Ema kasutab ripsmetušši ja kulmupliiatsit ainult väga erilistel puhkudel ja ta silmad on selletagi väga kaunid. Ise olen antud nippi kasutanud pea aasta ja kahetsen, et pole varem seda emalt üle võtnud. Tunnen ennast nüüd täiesti mugavalt ka meigita.

2. Noor näonahk pannkoogitaigna abil. Olgu, tegu pole päris pannkoogitaignaga, vaid kahe sellesse kuuluva komponendiga. Nahka pinguldava ja ühtlasi toitva näomaski tegemiseks tuleb segada omavahel 40 g jahu ja 20 g piima, kuni moodustub hapukoore taoline mass. Kanda see puhtale näole ja hoida kuni kuivamiseni. Loputada sooja veega. Minu küsimusele, kas just tänu sellele maskile on mu emal nii vähe kortse, vastas ta, et tegelikult on tal veel üks oluline nipp (vt p 3).

3. Vesi, vesi ja veelkord vesi! Juua nii palju vett päevas kui mu ema, ei suuda vist ükski teine inimene. Ta ei tee seda küll ainult ilu- ja tervise eesmärkidel, vaid tal ongi reaalselt koguaeg janu. Mis võiks olla parem vee sundimata joomisest. Mina olen selle lahendanud nii, et kallan hommikul 0,75 l veepudelisse suuremast veetünnist (mis meil alati koju varutud) puhast joogivett ning võtan selle tööle kaasa. Kui pudel on koguaeg laual, siis iga natukese aja tagant sirutub käsi alateadlikult seda võtma. Umbes kella kaheks on pudel tühi, kallan selle jälle täis ja nii on õhtuks 1,5 liitrit vett lahendatud. Kohv ja tee sinna juurde arvutada ja ongi 2 liitrit täis. Tulemuseks lisaks saledale figuurile ka kortsudeta näonahk.

4. Takjajuureõli juustesse. Sellest kuivi juukseid taastavast ja nende kasvu pikendavast nipist on kuulnud ilmselt paljud. Toon selle välja põhjusel, et kasutasin seda pikemat aega valel meetodil ega saanud aru, miks oodatud tulemusi näha pole. Jällegi mu elukogenud ema oskas siinkohal põhjuse välja selgitada. Takjajuureõli tuleb kanda alati ainult niisketesse (mitte märgadesse) juustesse. Märgadesse juustesse ei suuda õli piisavalt imenduda ja toimet avaldada. Seega tuleb need enne õlitamist kas sooja veega niiskeks teha või puhtaks pesta ja lasta pisut kuivada. Õli tuleks enne kasutamist üles soojendada.

5. Tselluliidivastane sinepimaks. Miks sinep? Sest see soojendab väga aktiivselt nahka ja parandab verevarustust. Maski tegemiseks tuleb segada omavahel 4 spl kanget sinepit, 2 spl mett ja 1 spl majoneesi. Kanda probleemsetele piirkondadele, mässida ümber toidukile ja kui kannatab siis katta soojema tekiga. Ei soovitaks seda maski väga tundliku naha puhul, kipitab päris mõnusalt. Mul endal pole selle maski tegemiseks kunagi mahti, kuid kui ema juurde nädalavahetusel satun, siis teeme sageli seda koos. Peale seda on alati tunne nagu oleks väga intensiivse tseluliidivastase massaaži üle elanud.

6. Kui hommikuti nägu tundub paistes ja uni ei kao kuskile, on abimeheks jäätis. Tavaline vanillijäätis näiteks. Võta lusikaga või lõika üks viil ning määri seda näonahale. Tulemuseks on pehme ning värskusest pakatav nahk!

7. Paljud on maha teinud hennaga kulmude-ripsmete värvimist. Uskuge mind, kui selle vastu allergiat pole, hoiab see püsivärv oluliselt aega kokku hommiku meigi ajast.

8. Munakollased kätekreemiks. Tee tavaline kanamuna katki ning eralda valge rebust. Kollasele võid veel juurde lisada nt sulatatud võid
ja/või suhkrut. Tundub õudne söögiga mängimine, kuid ilu nõuab ohvreid.

9. Inimene on ilus, kui ta tunneb ise ennast ilusana, ärge seda unustage!

10. Minu ema soovitus on olnud, et nägu tuleks igal hommikul külma veega pesta. Nüüd olen ise juba 50 olen seda järginud ja see toimib!