Juuksed ja ripsmed

* metalse ühenduskohaga juuksekummist loobumine — ei lõhu juukseid. Lisaks kannan patsi võimalikult erinevates kohtades ning eelistan ka punupatse, mis juukseid võimalikult vähe lõhuvad.
* triibutamine, mitte üleni blondeerimine. Kuna minu juuksevärv on klassikaline “kartulikoor”, olen läinud värvimise teed. Selleks, et kahju juustele võimalikult väike oleks, olen teinud väljakasvu ulatuses juurtele heledaid triipe, kuid mitte neid täies ulatuses blondeerinud. Nii on ka väljakasv vähem märgatavam ning tulemus tunduvalt loomulikum.
*rohkem hooldust, vähem viimistlust. Kasutan korra nädalas juuksemaski, kuid igapäevaselt vähem viimistlusvahendeid. Minu stressis juuste jaoks on viimistlusvahenditega kurnamine otsene surmaotsus.
* pole olemas paremat juukseid tugevdavat ja kasvu kiirendavat maski kui mesi, muna ja oliiviõli.
* igaõhtune rituaal — riitsinuseõli panek ripsmetele.
* kui juuksed on mustad ja kiire elutempo ei võimalda neid pesta, siis hõõrun juuksejuurtesse jahu ja raputan välja. Juuksed muutuvad kohe puhtaks ning kui juuksed on blondid, nagu mul, siis muutuvad need ka heledamaks.

Keha

*kuivharjamine — muudab naha siledaks ning aitab vähendada sissekasvanud karvu.
*salitsüülhapet sisaldavad nahatooted — samuti sissekasvanud karvade vastu. Salitsüülhape aitab nahka pehmendada, et karvad sisse ei kasvaks.
*parfüümide asemel lõhnastatud kehakreem. Taskukohasem variant, kuid samas on tulemus meeldiv. Lisaks kaasneb heale aroomile ka nahaniisutus.
*süvalihaste treenimine. Pilates näiteks aitab süvalihaseid treenida. Tulemuseks on ühest küljest fantastiline enesetunne, teisalt aga parem rüht ning tõesti imelised kõhulihased.
*sirge seljaga istumine — muudab visuaalselt saledamaks ning samas parandab rühti ning suurendab enesekindlust.
* parim kehakoorija ja turgutaja mesi segatuna meresoolaga.
* kehakoorimiseks (ja tselluliidi vastu) kasutada kohvipaksu koos pruuni suhkruga

Nahk

* aspiriin. Mina panen vees pudrujaks lahustatud aspiriinitabletti punetavatele kohtadele näos. Tabletis sisalduv salitsüülhape aitab põletikku vähendada.
* mesi nii sees- kui välispidiseks kasutamiseks. Suhkru asendamine meega on aastate jooksul aidanud vähendada näonaha punatust ning punnikesi. Võib-olla on see vaid minu organismi omapära, kuid suhkru tarbimine tekitas tõesti nahaprobleeme. Välispidiselt teen näole aga meemaski, mis muudab naha äärmiselt pehmeks.
* teepuuõliga ravin punne näos, aga ka nohu.
* öine näomask punnidele. Punastele punnidele panen ööseks peale kooriva toimega näomaski, mida muidu kasutan igapäevaseks koorimiseks. Varem kuivatasin punaseid punne hambapastaga, kuid märkasin, et kuivatamise asemel see hoopis ärritas nahka ning võtsin kuulda sõbranna soovitust just kooriva toimega kreem punnile ööseks panna. Toimib!
* kreemi kannan näole alati vaid vatipadjaga, isegi kui nägu sai just puhastatud. Sel viisil ei kreemita ma kätelt mustust näole ning näol olev mustus jääb vatipadja külge.
* kui näkku hakkab tulema vistrik, siis hoian vistriku peal jääkuubikut. See võtab kiiresti punni ära.
* kui silmaalused näevad turses ja väsinud välja, siis keedan tass kummeliteed ja kastan sellesse vatipadjad. Seejärel asetan kummelikompress viieks minutiks silmadele.

Kõik, mis ilust ja selle olemusest räägitakse, et ole kuld. Iga inimene erinev, meis peegeldub ilu omamoodi. Endaga rahulolu peegeldab meis enesekindlust, sära, naeratuse — see on kaunis. Oskad olla õnnelik=oskad olla ilus! Ilu ei peitu alati suurepärases jumetuses. Mood on ajas muutuv, kuid meie loomulik ilu on ja jääb, see ei muutu ajas!

On oluline osata hinnata ilmatingimusi, enda nahatüüpi — niisuta, viibi mõõdukalt päikese käes, hoia enda tervist. Ärme jäta tähelepanuta und!

Kõige olulisem: hoolitse enda eest, sa oled seda väärt!