Avagala ühisetenduses jõuavad moepublikuni näituse “Kaamos” jaoks valminud kollektsioonid. Etenduses esitlevad moeloomet näiteks Aldo Järvsoo, Britt Samoson, Hanna Korsar, Karolin Kuusik, Katrin Kuldma, Ketlin Bachmann, Kirill Safonov, Kristina Viirpalu, Liisi Eesmaa, Oksana Tandit, Piret Ilves, Riina Põldroos, Tiina Talumees, Triinu Pungits, Ülle Pohjanheimo, Xenia Joost ja paljud teised. Lisaks Delfi otseülekandele on võimalik näha korduslinastust etendusest FIBITi teisel
päeval Viru Keskuse aatriumisse paigaldatud suurel ekraanil.

Kahe päeva vältel toimuvad FIBITi raames lisaks tuntud Eesti disainerite soovitustest inspireeritud moeetendused ja linastub mõne aasta eest PÖFFil laineid löönud film moeloojast Tom Fordist. 

Peomeeleolu lainel rõivaid valides soovitab näiteks tänavu kolmandat korda Kuldnõela nominendiks nimetatud moelooja Liisi Eesmaa panna silm peale rõhutatud taljega pikkadele kleitidele: “Üheks huvitavamaks nähtuseks peoriietuses on veel kõikvõimalikud vesised kangad ja 3D-läiked. Isegi vihmamantli materjal on tulnud tagasi pliiatsseelikutes, mis on ontlikult veidi üle põlve. Materjalidest püüavad veel pilku  läikivad, sillerdavad ja mitmekihilised kangad.”

“Talvisel ajal võib ka meie kliimas pidulikul sündmusel siseruumides veidi vallatumalt käituda, näiteks mõjub ääretult šikilt kui isegi talvel on peol pükskostüümi juurde palja jala peale naiselikud rihmikud tõmmatud. Väga veetlev on õhtusel vastuvõtul näha ka naiste seljas meeste smokingut,” julgustab tunnustatud moedisainer Ülle Suurhans-Pohjanheimo.

Särav moelooja Xenia Joost leiab, et pidudele sobib eelmise sajandi 50ndate esiletõusmine sel hooajal: “Kujutlege end vaid Hitchcocki filmi naiseliku ja rõhutatud taljega naispeategelase rolli! Trendikad on nii kaharad kui pintselseelikud. Esikohal on ikka pastelsed toonid, kuid värvidest ei lähe must kunagi moest ning punane on jõuliselt tagasi tulnud.“ 
FIBITi päevased üritused on kõigile tasuta. 

Moesündmuse FIBIT kava

Reede, 11. oktoober

Kell 17.30  Moeetendus TAEVA ALL: ”Ülerõivad linnas, maal, metsas, rannas. Piire pole, kõik, mis taeva all kas ööl või päeval, toome teieni.” Stilistid: Pamela Peepson, Grete Astover.

Kell 17.50 Moeetendus TEHISVALGUSES: “Sügistalvine mood ruumis sees. Kas kontoris, kohvikus, kodus või kunstinäitusel, kõik, mis peitub ülerõivaste all, on moes ja laval.” Stilistid: Pamela Peepson, Grete Astover.

Kell 18.10 Moeetendus HELK: “Glamuur, klassika, litter, siid — hetk helgib, öö on sume. Pidu pidulikust pidusem.” Stilist: Liis Plato

Kell 23.00 FIBITi avagala (kutsetega erisündmus otseülekandega veebis)

Laupäev, 12. oktoober
Kell 12.00 Taeva all

Kell 12.20 Tehisvalguses

Kell 12.40 Helk

Kell 13.00 Galaõhtu moeetenduse korduslinastus

Kell 13.45 Taeva all

Kell14.10 TehisvalgusesKell 14.30 Helk

Kell 15.00 Moefilm VISIONÄÄRID: LOOVA VAIMU SALADUSED. TOM FORD

Korraldaja jätab endale õiguse teha ajakavas muudatusi.