Simrit on tegelenud 20 aastat kundalini joogaga. Ja seda eelkõige sellepärast, et kundalini tehnikad on väga praktilised ja need tõesti toimivad. Tänapäeva kiire elu juures ei ole kellelgi aega tegeleda asjadega, mille toimest või mõjust aru ei saa.

Mis seal kundalini joogas nii erilist on? Mis on peamised tarkuseterad?

Naise keha on oma ülesehituselt ja sisuliselt erinev mehe ja lapse omast. Juba lapsest peale peaks tüdrukud sööma kindlatel kellaaegadel, ütleb Simrit. See oleks üks peamisi harjumusi, mida õpetada oma tütardele.

Keha töötab kõige paremini, kui see järgib mingit režiimi (ka magamise ja üleval olemise ajad võiksid enamasti olla kindlatel aegadel) ja söömine kindlatel aegadel on meie kehale kõige parem ja tasakaalukam viis.

Tervislikust toitumisest on palju räägitud. Kuid võib-olla vähem tähelepanu on pööratud söömisviisile, mis on kohati isegi olulisem kui toit, mida süüakse. Rahulik ja vaikne keskkond soodustab paremat seedimist. Kuna söömine võib olla paljudele üks nõrkustest, siis sobimatute söömisharjumuste tagajärgedeks on füüsilised ja emotsionaalsed probleemid ning põhjustavad need ka ülekaalulisust.

Võta aeg maha, istu ja naudi oma sööki!

Ning näri. Kui sa arvad, et oled juba piisavalt närinud, siis näri veel. Ära unusta, et su kõhul ei ole hambaid.

Kundalini jooga naised jälgivad suvise pööripäeva pidustuste dieeti. Selle järgi söövad naised, kes on üle 36 aasta vanad, päevas enne kella 16 ainult ühe tugeva toidukorra. Hommikul süüakse spetsiaalsete vürtsidega puljongit, kuhu on lisatud kartul. Lisaks kaks banaani ja kaks apelsini. Peale kella 16 võib juua, palju soovitakse, kuid enam ei sööda. See on antiikne ajurveeda toitumise komme.

Vanusega inimese metabolism muutub. Kuni 18-aastaseni võib süüa kõike, mida soovitakse. Seejärel tuleb 18 aastat süüa normaalselt. Ja alates 36. eluaastast peaks toidukogust vähendama, kuna keha ei tule liigse toiduga enam toime.

Kui õhtul süüa, siis midagi väga kerget ja kindlasti kolm tundi enne magamaminekut. Simrit soovitab vältida soolast ja praetud toite.

Suhkur — naise nooruse vaenlane

Suhkur on naise jaoks eriti kahjulik. See hävitab sära, mida hormoonid toodavad ja muudab naise kiiremini vanaks.

Paljudel on just magus suurimaks patuks. Jälgi ennast, kui sul tekib magusaisu. Proovi mõista, miks see tunne tekib. Selle taga on enamasti emotsioon, mida üritad magusaga kustutada.

Kuid me teame, et emotsioone ei saa toiduga kinni mätsida. Neid saab ainult erinevate joogavõtete või meditatsioonidega lahustada ja muundada.

Üks kiiremaid ja paremaid viise keha tasakaalustamiseks on roheline dieet. Proovi mingi aeg süüa ainult rohelisi toitained: avokaado, pirnid, kiivi, kapsad, õunad jms. Pähklid ja rosinad on samuti lubatud. See muudab vere leelisemaks, vähendab kortisooli ja kudedes peituvaid stressifaktoreid, niisutab jämesoola ja puhastab maksa, pankreast ja soolestikku. Lisainfo jaoks palub Simrit guugeldada sõnapaari „green diet“.

Armasta nahka, milles sa elad!

Külma duši kasulikkusest me juba rääkisime (võid guugeldada „ishnaan“, kui soovid leida rohkem infot).

Naha jaoks on oluline niisutus ja parimaks vahendiks on mandliõli. See on kergesti omastatav proteiin, imendub suurepäraselt ega jäta nahka õliseks. Vähese sandlipuuõliga segatuna on see imeline kooslus nahale, mis neutraliseerib higistamisest või hõõrdumistest tekkinud nahaärritusi. Nahk muutub õlitamisega säravaks, pehmeks ja hästilõhnavaks.

Erinevaid näomaske kodustest vahenditest oskab täna juba enamik naisi endale kokku segada. Kuid enne nende tegemist soovitab Simrit kindlasti teha vana head kummeliauru. Ja protseduuri kestvus oleks nii kaua, kuni nägu hakkab higistama ja on punakas. Ning seejärel siis edasi minna koorimiste ja maskidega.

Juuksed on meie kroon!

Kundalini jooga traditsioonis naised oma juukseid ei lõika. Nad kammivad neid puust kammiga. Iga päev seotakse juuksed pealaele krunni ja igal õhtul lastakse need vabaks. Õhtul enne magamaminekut ka kindlasti kammivad.

Juuksed on ainuke vahend, mis transpordib D-vitamiini otse päikesest meie ajju. Ja aju vajab seda vitamiini meie kehas kõige rohkem.

Juukseid võiks pesta iga 72 tunni järel, sest peanaha eritus võib naise närvisüsteemi ärritada. Kui võimalik, võiks juukseid päikese käes kuivatada ja kammida puidust kammiga, kui need on juba kuivanud. Märjad juuksed võivad kergemini katkeda.

Mandli- ja sandlipuuõli segu on kasulik määrida peanahale ja juustele. Ka jogurtimask (pool tundi peas hoida enne pesemist) muudab juuksed siidiseks ja tugevaks.

Kammimine on samuti väga oluline rituaal. Kammides me stimuleerime peanahka, mis omakorda on kasulik silmadele, menstruatsioonitsüklitele ja nooruse hoidmiseks. Puidust kamm hoiab juuksed tervena ja stabiliseerib keha magnetvälja.

Kui vähegi võimalik, kõndige, ja veel parem — kõndige paljajalu!

Inimese keha on mõeldud liikumiseks ja jalutamiseks.

Kui inimene ei puutu palja jalatallaga vähemalt kuu aega maapinda, siis võtab kehal kuus kuud aega, et taastuda. Talla all on palju närvilõpmeid, mis stimuleerivad meie keha ja loovad elektromagnetvälja, mille kaudu meie keha hingab õhku. Sa pead käima maapinnal, puutuma jalatallaga rohtu või kive, et oma sisemist elektromagnetvälja tugevdada.

Kui inimene ei ole saanud pikka aega paljajalu maa peal kõndida, siis võib esineda rohkem peavalusid, lühikest mälu ja suuri tujukõikumisi.

Inimene on lihtsalt nii loodud.