Juba 5.sajandil Indias hoolitsesid mehed oma hügieeni ja välimuse eest. Hammaste pesemine, keha määrimine salviga ja lõhnastamine käisid igapäevaste toimetuste hulka. Lisaks pidi hoolitsema selle eest, et juuksed oleksid korralikult lõigatud. Samuti karvade eemaldamine muudelt kehaosadelt oli aeg-ajalt vajalik.

Tegelikult hoolitseb enamik mehi oma välimuse eest suuremal või vähemal määral, iseasi muidugi palju nad seda avalikult tunnistavad või teevad. Delfi Naistelehe foorumis kirjutas üks meesterahvas järgmist: „Lõhnatan peale habemeajamist-mõõdukalt, maniküüri teen kord nädalas, samuti pediküüri, juuksuris käin kord-kaks kuus! nägu,käsi ja ka jalgu kreemitan vajaduse järgi, mitte rutiinselt igapäev! massaazi võtan ka, kui ihu küsib ja rahakott nõus on! Veel käin ma kord nädalas saunas! solaarium kuulub ka mu elu juurde! kosmeetiku juures käin korra aastas…nii mu elu läheb ja ei ole edev mees, ega ka mingi pede! ja ei tee seda sellepärast, et naistele meeldivad tegelikult hoolitsetud mehed.”

Loomulikult meeldivad naistele sellised, enda välimuse pärast vaeva nägevad mehed rohkem, kui need, kel väljakasvanud soeng, vinniline hoolitsemata näonahk ning higist läbiimbunud kaenlakarvad.

Paraku aga ei ole kõik mehed nii „julged” ja oma näo ega keha kallale ei lase kedagi, veel vähem läheks nad ise kosmeetiku juurde või maniküüri. „Mehed külastavad salonge üldiselt veel arglikult, kuigi viimase aasta jooksul on külastatavus suurenenud. Kõikidest hooldustest kokku tehakse meestele u. 15%. Guinot tooteid müüvates ilusalongides tehakse meestele näohooldust, vahel soovitakse ka kehahooldust(kõhu piirkond). Hooldustes kasutatakse enamasti spetsiaalset Hydradermie masinat, mis valutult sügavpuhastab nahka. Samuti ostetakse tooteid kosmeetiku soovitusel koju kaasa,” kommenteerib Stella Lembra Guinot esindaja Eestis Benecom OÜ-st. Tore on, et mehed külastavad ilusalonge aina tihemini ning see on isegi muutumas trendiks.

Annika Raudva Thaleia ilusalongist räägib: „Meie salongi külastab päris suur hulk mehi. Peamiselt kasutatakse siiski juuksuriteenust. Kuna moes on suhteliselt pikad juuksed, siis pole enam oluline, et lõikajaks oleks just meestejuuksur. Mehed külastavad ka maniküüri ja pediküüri, tõsi mitte küll nii suurel hulgal, kui meie, st naised, seda sooviksime. Samuti käivad nad kosmeetiku juures, eriti teismelised noormehed, kel näonahaga probleeme. Salongi külastatavate meeste keskmiseks vanuseks on 30, nii nagu meie naisklientidelgi. Siit võibki järeldada, et naised on oma mehed kodust ilusalongi kaasa toonud ning on mulje jäänud, et neile väga meeldib just meie juures.”

Suur roll meessoo jõudmisel kosmeetikani ongi nende endi elukaaslastel või abikaasadel. Mõne mehega on aga nõnda, et enne kui ta julgeb kreemipurki puudutada, tuleb naisel selgitustööd teha, mida konkreetne kreem teeb ja milleks see vajalik on. Vahetevahel aga hiilib mõni meesterahvas ise salaja naise potsikute kallale, vajadusest katta punetav vistrik otsaees, niisutada karedat nahka või hoopiski lihtsalt uudishimust. Tihti võetakse hooldavaid protseduure ette koos kaasaga kahekesi kodus olles, nagu näiteks: näonaha koorimine, maskid ja niisutavad kreemid. Mõnikord läheb paarike isegi koos poodidesse, et oma vanadele hooldustoodetele lisaks midagi uut ja kasulikku leida.

Ka jõuludeks, sünnipäevaks ja muudeks tähtpäevadeks kingivad naised just, kas lõhnu või muid meestele mõeldud kosmeetikasarjadest tooteid. Sarjad, tooted ja firmad, mis meestelt kiidusõnu saanud: Avon, Biotherm, Biodroga, Sothys, Decleor(ööpalsam), Nutriance, Babor, Oriflame, Lumene, Matis, Nivea, Collin(aftershave palsam), Clinique, Guinot(habemeajamisjärgne kreem).

Vähesed mehed piiravad oma karvkatet ka mujalt kui lõua otsast või peast. Vahel tahavad nad lihtsalt üllatada oma kaasat, et vot näe, millega mina hakkama sain. Üldiselt ikka naistele meeldib, kui mees on oma private piirkonnad lühemaks püganud. Õnneks jätab enamus karvad jalgadel, rinnal ja kätel alles. Isegi kui kodus mehed end peegli ees raseerivad, siis ilusalongi vahatama ei julge keegi veel eriti minna. Seda kinnitab ka Annika Raudva, et vahatamine, vähemalt nende Tartu salongis, pole meeste seas kasutusel. Stella Lembra arvates üksikuid kuuma vahaga katsetajaid on, kuid lisab, et mehed enamasti eemaldavad karvu laser- või valgusepilatsiooniga.

Oma näo ja keha eest hoolitsemine ei ole enam ammu ainult naiste-värk. Ilusalongide külastamine ning solaariumis päevitamine tagavad kindlasti parema välimuse ning enesetunde. Aina enam on mehi iluteenuseid kasutamas ning see teeb ju ainult rõõmu, meile, naistele.