Naised peavad paratamatult oma naha eest hoolitsemiseks rohkem vaeva nägema — meik ummistab poore, hormoonid võivad tekitada pigmentatsiooni muutusi, rasedus jätab jäljed lõtvunud naha ja venitusarmide näol. Meestel neid muresid ei ole ning nad võivad rõõmustada veel ka selle üle, et nende nahk on umbes 20-30% paksem kui naistel — see aitab oluliselt kortsude teket ära hoida.

Meeste vs naiste nahk

Androgeenid (meeshormoonid) soodustavad paksema naha teket ning ühtlasi on meeste nahas suurem hulk kollageeni. Öeldakse, et samas vanuses mehe nahk näeb naise nahast noorem välja. Samas võivad mehe käitumisharjumused ja päikesepõletused seda vahet oluliselt vähendada. Väga tihti ei mõisteta kui suuri kahjustusi võib päikesepõltus nahale tekitada, kui ei kasutata õigeid kaitsevahendeid. Naised on harjunud oma naha eest hoolitsema ning hoiavad nii ära paljud kahjustused.

Samuti on meestele looduse poolt kaasa antud loomulik näonaha tugistruktuur — näokarvad ehk habe. Meeste nahas on rohkem kollageeni ja elastiini kiude, mis annavad nahale elastsuse ja tugevuse. Öeldakse, et alates 30-aastaseks saamisest hakkab meie nahk igal aastal 1% kollageeni kaotama ning naistel kiireneb see protsess menopausi eas.

Karvanäärmed toodavad rasu, mis tähendab, et kuna meestel on rohkem karvu, siis on nende nahk üldiselt rasusem kui naistel. See aitab säilitada naha niiskustaset ning jätab volüümikama mulje. Sellepärast ilmselt mehed ei tunne vajadust nahka eriti tihti niisutada. Habemeajamine aga tekitab näonahale mikrokahjustusi, mis lühemas perspektiivis toimib kui nahka uuendav mikrolihvimine. Pikas perspektiivis võib see tekitada püsivaid kahjustusi, kui nahka korralikult ei hooldata.

Väga oluline on siiski teada, et meeste nahk on nahavähi suhtes sama haavatav kui naistel. 90% kõikidest nahavähi juhtudest on põhjustatud ultravioletkiirgusest. Seega tuleb alati nahka päikese eest kaitsta ja regulaarselt kontrollida nahamuutusi — nii mehed kui naised.