Louis Vuittoni
moemajas näitas ameeriklane
Marc Jacobs
oma esimest meestekollektsiooni pärast esimest edukat naistekollektsiooni kahe aasta eest.

Ka ta uus kollektsioon oli muljet avaldav. Sinepikarva nahkpüksid, tviidpintsakud ja peenest villasest ülikonnad peaksid sobima igale maitsele. Jacobsi debüüti iseloomustasid sirgelõikelised püksid ja ja laitmatult istuvad praktilisd pintsakud.

Vuittoni käekotist sai väga lahe kaamerakott - kas kellelgi võiks olla midagi selle vastu, et näha välja kui fotograaf David Bailey?

Suurepärased luksuslikud kangad ning avarad, praktilised tegumoed iseloomustasid Dominique Morlotti kollektsiooni Lanvini moemajale. Pikkade peaaegu mantli mõõtu pintsakute kõrval võis näha blusoone ja klassikalisi tviidpintsakuid.
Ja loomulikult ei puudunud elegantsed mustad kolme nööbiga üherealised ülikonnad.

Lanvini vastand oli Comme des Garcons, pakkudes silmarõõmu tohutute pleedide ja laiatriibuliste pükstega.

Mõned moeetendused jätsid mulje, et olid sihitud väga kitsale sihtgrupile- moehulludele. Kawakubo sobitas kokku ruudulise mustri ja tviidi moel, mida järgivad kindlalt vaid ekstravagtsust hindavad meeskodanikud.

Palju on juba kiidetud Hedi Slimane kollektsiooni Yves Saint Laurentile. Kollektsioon oli ood mustale kuni puändina lavale ilmunud mannekeenideni, kes näitasid kullavärvi nahka, värvilisi taftpükse ja eredaid jakke.

Nö must kollektsioon sisaldas liibuvaid pükse, paljaid selgasid ja põlle meenutavaid esikülgi. Paljud käisteta nahkjakid ja püksid, pommituslenduri jakid ja vehklemisriided paistsid sobivat suurepäraselt ööelu elajatele.

Taani moelooja Roy Krejbergi kollektsiooni Kenzole läbis teema "jääst mehed". See oli tõeline talvekollektsioon suurte mantlite ja valgete kampsunitega, mida näidatigi sobivalt uisurajal.

Filmi "Himalaya" staar Gorgon Kyap kõndis kõrvuti karvaseid veste ning saapaid kandvate modellidega.

Värvigamma oli vaoshoitud ja jäine, kohati aga suviselt türkiissinine ja oranzh.

Tema kollektsioonist ei puudunud ka lühikesed jakid ja ülikonnad. Paljude mudelite juures oli kasutatud pükste peale mässitud seelikuid.

Jean-Charles de Castelbajac näitas valgeid sõdurimantleid, kingi ja kiivreid, mis meenutasid Esimest maailmasõda. Värv oli kogu kollektsiooni tuum ning ruudulises - nii pintsakutes kui pükstes - oli palju oranzhi ja rubiinpunast. Materjalidest oli kasutatud pesusametit ja sametit.

Sonia Rykieli meestekollektsioonis paistsid silma suurepärased sviitrid, mis olid leidlikud, kuid samas väga kantavad oma värviliste kaarte, numbrite ja ruutudega.

Diori teemaks oli kokteiliõhtu. Kunstnik Patrick Lavoix rõivad olid niisama kõrgest klassist kui etenduse külalisedki. Kollektsiooni, mis oli inspireeritud Peterburi talvest, iseloomustasid laitmatud lõiked ja materjalid, tagasihoidlikud värvid ja suurepärased Faberge värvides lipsud.

Oma loomingut näitasid ka noored moeloojad. Neist kõige meeldejäävam oli Xavier Delcour. Tema õhturiietus, mida demonstreeriti ühes Montmartre`i teatris, koosnes peamiselt mustast ning mannekeenid mõjusid kandadeni samakuubedes kohati jänkudena.