Ärgem kartkem värve. Jah, on värve, mida vanemas eas väga kanda ei soovitata, näiteks erkoranž või mustjas tumelilla, mis samas praegu moelavadel on üsna kuum trend. Muus osas on aga mängumaa lai ning huulevärvi võiks julgemalt kasutada, praktiseerida erinevaid toone — muidugi eeldusel, et ideaalne meigipõhi on juba valmis.

Värvid

Olenemata moetrendidest võivad värvid varieeruda nii tugevusastmelt kui toonide osas. Pruun, punane ja virsikuroosa on need toonid, mis omakorda annavad teiste toonidega segades huvitavaid tulemusi.

*Chaneli punane on klassikaline toon, mida isegi need, kes muidu on harjunud mati huulevärviga, võiksid kanda, sest see on ajatu ja sobib igas vanuses. Punane võib varieeruda heledamast kuni küpse veinipunaseni. Väga moodne on praegu heledale nahale joonistada tumepunane selgepiiriline huul.

*Pruunikad-punakad soojad toonid mõjuvad alati loomulikuna. Kanda võib neid nii suvel kui talvel.

*Ka õrnem virsikutoonis roosa ja selle võimalikud varjundid sobivad alati.

*Kui sul järel paar huulepulga „lõppu”, kus värvi siiski veel paistab olevat, kui pintsliga hoolikalt kraapida, siis pane need kokku kuumakindlasse klaaspurki ning sellega mikrolaineahju, kus värvid omavahel sulavad. Nii võid endale segada sootuks oma tooni.

Mida arvestada

*Liiga puhaste ja erksate toonidega tuleks olla ettevaatlik — neoonhuuled ikka ei sobi ja fuksiaroosa puhul tuleks kindlasti üle vaadata, milline rõivas sinna juurde läheb, ning võib-olla ka kaks korda mõõta, enne kui lõigata. Tasub märkida, et julgemalt võivad erksamaid või tumedamaid toone kasutada need, kellel huulejoon kitsas ja korrapärane, väga suurte huulte puhul võiks huuletoon olla tagasihoidlikum. Kindlasti tasub olla tagasihoidlik huuleläike ja muu üdini särava osas.

*Kaunite huulte maalimiseks kasuta kindlasti huulepliiatsit, mis peaks olema huulepulga toonist tooni võrra heledam. (Võiks olla varuks mitut värvi pliiatseid.) Pliiatsikontuur hoiab huuled korrektsed ega lase ka huulevärvil „laiali valguda”.

*Kui valmistud huuli värvima, on soovitatav huuled enne kreemitada. Kui huulepalsamit pole, siis võib kasutada niisutavat päevakreemi.

*Vanemas eas daamidel on soovitatav kasutada pigem matte huulepulki kui neid, mis jätavad märgatava läike.

*Kui huulekontuur joonistatud ja esimene kiht värvi huultele kantud, tupsuta huuled õrnalt puudriga ning kanna huultele veel üks kiht värvi. Nii püsib huulevärv kauem. Ja kui soovid restoranis kontrollida, kas huulevärv on ikka ilusasti peal, kuid peeglit pole võtta, sobib väikeseks salapeegliks ka noaselg.