Milline šarmantne vaatepilt ja julgus kõrges vanuses daamilt! Kaunitele huultele on hinnaliseks raamiks ideaalne meigipõhi. Kuidas seda saavutada ja mida tuleks teada?

Meigipõhi

Jumestus- ja peitekreemid

Jumestuskreemide arsenal peaks varieeruma lähtuvalt sellest, milline on nahatüüp. Jumestuskreeme võiks tagavaraks olla mitu: nii, nagu vahelduvad aastaajad, muutub ka näonahk ning see, mis sobib jumestuseks suvel, ei pruugi sobida talvel.

Tooniv päevakreem - jumestuskreemide perekonnas kõige õhema koostisega, mis annab õrna ja läbipaistva jume, ühtlasi sisaldab nahka niisutavaid ja hooldavaid komponente. See kreem sobib ideaalselt suvel või kui olete soojal maal puhkusel. Kreem imendub kergelt nahka ega jäta maski muljet.

BB-kreemid - meie turule viimasel ajal siginenud trendikas jumestustoode ühendab endas nahahooldustoodete ja jumestuskreemi parimad omadused. Aasiast pärit kreem kohaldati nüüd ka Euroopa naistele. Kreem on üldjoontes väga funktsionaalne - õige tooni leidmine pole kunst, sest kreemi müüakse vaid kolmes toonis: light, medium, dark, ning näole kandes annab kreem mati tulemuse. Sobib igale nahatüübile, liiga kuiva naha puhul tuleb nahk enne tugevalt niisutada.

Tugevama koostisega jumestuskreemid varieeruvad oma tiheduse poolest. Üldjuhul sobib veidi tugevama koostisega kreem talvel kandmiseks, küll aga ei soovita väga tiheda konsistentsiga kreemi probleemse näonaha korral, samuti ei asenda tavaline jumestuskreem peitekreemi. Kuivale nahale sobivad niisutavad ja hooldavad vedelad õli baasil tehtud kreemid, rasusele nahale matistavad kreemid.

Puuderkreem on tugevama katva toimega, tehes ära nii puudri kui ka jumestuskreemi töö. Ettevaatlik tasub aga olla probleemse näonaha omanikel - kreem võib murekohad ja kortsud liiga esile tõsta ning oht on ka, et kreemi võib näole liiga palju sattuda. Eakamale näonahale sobivad õli baasil tooted, mis on plastilisemad ehk arvestavad naha nõgususi ja kortse ega tekita kurikuulsat maskiefekti. Puuderkreem sobib hästi veidi kahvatuma jumega daamile, kuid kasutamisel peab kreemikiht jääma väga õhuke.

Probleemsed kohad peitu! Peitepulk varjab ära tumedad laigud ja silmaalused ning vistrikud, peitekreemiga saab katta nahal suuremad probleemsed piirkonnad, mille jaoks peitepulk on liiga tihke ja jääb suuremal pinnal liiga maskilik. Kortsude puhul sobib jumestuse tarbeks vasturavimiks valgustpeegeldav peitepulk.

Punetused ja kottis silmaalused

Tihti on punetav nina ja kottis või sinised silmaalused need, mis välimuse üldmulje rikuvad. Nendega saab aga hakkama, kui nad pole haigusest tingitud.

Punetava näopiirkonna puhul on tark vältida esimest reaktsiooni, mis ahvatleb seda näoosa katma tiheda jumestuskreemikihiga. Valigem selle asemel pehme tooniv peitekreem. Kreemi soovitatakse kanda näole pigem sõrmedega, nii saab näpuotstega tunnetades kogu pinna ühtlaselt ära katta.

Tumedad/tursunud silmaalused. Peitekreemiga tuleb katta tõesti vaid see piirkond, kus silmade all on tumedad randid, ja jätta kreemitamata see piirkond, kus ei ole tumedaid laike. Kreem kanda õhukese kihina, eeldusel, et ka toon on õigesti valitud - jumestuskreemi toonist tooni võrra heledam. Tursunud  silmaaluste puhul katsugem jälgida, et silmaalused ei läigiks. Efekt on matistav, kui kasutame õrna kihina läbipaistvat või nahatooni puudrit.

Nippe meigipõhja ja jumestuskreemi osas:

* Kuidas testitakse, kas jumestuskreem sobib näonahaga? Enamasti käeseljal. Tegelikult saab asjast õige pildi, kui proovida kreemi põse- või lõuapiirkonnas, kreemi tihedust aga proovi käeseljal.

*Jumestuskreemi puhul väldi oma naha toonist tumedamaid toone, peitekreem peaks olema kraad heledam.

*Enne jumestuskreemi tuleb näole alati kanda niisutav kreem. Eakamal nahal on aga efektsem kasutada seerumit, mis matistab ja imendub kiirelt ning seab naha jumestuseks valmis.

*Kui näonahal esineb tõsisemaid põletikke või muud sellist, on soovitatav jumestuskreem „menüüst" välja jätta niikauaks, kuni probleem taandunud.

*Tumedate silmaaluste peitmiseks piisab paarist õhukesest jumestuskreemikihist.

*Kui sul on kodus Elukirja õpetuse järgi tehtud kodune niisutav roosiveega näosprei, läheb see siinkohal kasutusse. Veega pritsides saame lõplikule jumestusele anda viimase lihvi, kui pritsime vett õrna pilvena nahale pärast puuderkreemi või jumestuskreemi näole kandmist. Seejärel tuleb nägu kuivatada ning soovi korral võib õrnalt kanda peale puudrit.

*Olgu meil või polaaröö, valida tuleks ikkagi ultraviolettkiirguse eest kaitsev jumestuskreem, alates 15 SPF.

*Põletikukolded võib katta antiseptilise peitepulgaga, tugevatoimelist ravivahendit jumestuse alla panna ei soovitata.

*Kui õiget jumestustooni ikka ei leia või on nii, et talvel olete kui Lumivalgeke, suvel aga pruun kui India jumalanna, siis sellisel puhul armastavad jumestuskunstnikud segada toone mitmest kreemist kokku. Kui olukord just selline ja jumestuskreeme mitu, siis eeldusel, et need on sama koostisbaasiga (õli baasil), võib neid omavahel käeseljal segades nahalähedasema varjundiga kreemi saada. Niisiis, toonid tuleb käeseljal segada ja kanda õhukese kihina nahale. Kui aga silmaalused on kas tursunud või sinakad, siis peaks need esmalt varjutama peitekreemiga.

*Sarnast jaga-ja-jaota-võtet saab kasutada ka siis, kui tegemist on kombineeritud nahaga, ehkki siin pole küsimus toonide omavahelises kokkusulatamises, vaid erineva tihedusega kreemide kasutamises erinevatel näopiirkondadel. Kui näiteks otsaesine on imekuiv ja põsed rasused, kasuta otsaesisel kas BB-kreemi või kuivale nahale mõeldud kreemi ning põskedel matistavat.

*Väga tursunud silmaaluste puhul ei soovitata värvida (alumisi) ripsmeid. 

Järgneb!