Boheemi pidu

  • Elina Eelmäe ämmaemandana sõdivas Sudaanis.
  • Ülle Toomeoja müüb Eesti kreeme Ameerikas
  • Minu laps, aga mulle võõras. Miks?
  • 22 lk moelisa trendiriietest

    Telli ajakiri!

  • Boheem on selle talve parool. Boheemlannast – prantsuse keeles “mustlanna” – on saanud selle talve tõusev täht. Rikkalikud toonid, maagia ja müstika igal sammul ning muidugi pidu, pidu, pidu! Kas igale Esmeraldale ka oma Quasimodo? Eks see jää teie enda otsustada. Igal juhul tuleks varuda endale sumedama pilgu jaoks suuremal hulgal hõõguvpruune ja mustjaslillasid toone. Muidugi ei saa me mööda minna Chaneli fantastilistest uutest lauvärvidest Nymphea.

    Ausõna – sellist sümpaatset sügavust pole minu silmad varem näinud nagu selle suitsuse pruuni puhul. Samas jäävad nad mingil kummalisel kombel veel loomulikkuse piiridesse. Huuled võiksid olla vastukaaluks kreemjad, matid ja neutraalset karva. Boheemi-šikist inspireeritud on ka Clarinsi talvevärvid. Ploomililla laug toob eriti hästi esile rohelise silma ilu.

    Süütu

    Loomulik meik oli moelavade teine suur lemmik, ning nagu teada, pole loomulik meik ja meigita nägu üks ja seesama. Puhtal nahal on oma kindel aura – lihtne, seksikas ja ilustamata. Ei mingit paksu põhja niisiis. Näonahk peaks ideaalses korras olema, sest peale kantakse kõigest toonivaid niisutavaid päevakreeme või mängitakse erinevate nahatoonis varjunditega.

    Et jumestuskreem jääks ühtlane, masseeri nägu enne kreemi pealekandmist ja siis patsuta see sõrmedega nahka. Nahaga kokku sulama on pandud Diori uhiuus tihedalt nahale liibuv vedel jumestuskreem Diorskin SPF 12. Muidugi hoiab kreem näo ka niisutatud ja värske ning peegeldab valgust. Väga õhuline tooniv päevakreem on Estée Lauder’ Fresh Air Continous Moisture Tint SPF 15.

    Orientaalne

    Eelmise aasta musta laulakki asendavad pehmemad toonid – kaameli- ja šokolaadikarva värv ja ploomililla. See ei vähenda siiski nende müstikat, maagiat ja kirge. Orientaalsed silmad olid eriti silmatorkavad just Gucci gooti-glämm-šõul. Hõõguvpruunid ja mustjaslillad lauvärvid võiks ridikülis aukohal olla küll. Annele meeldivad eriti YSLi lauvärvid Fards Au Paupier Nr 2. Nõiduslikku palet näitas ka Versace naine, kelle silmad on sügavad, tumedad ja “alati seksikas tujus”. Tumedate silmadega sobivad jälle tugevad kulmud.

    Lausa idamaade eeskujul on loodud Guerlaini Terracotta-seeria puuder Le Khôl, mida kantakse peale pulgakesega. Joon on pehmema varjundiga kui laineriga tehtu.

    Videviku, varjude ja öö värvi on palju ka Lancôme’i meigipaletis Purple Rain, mille tõmbenumbriks on sedapuhku uued lauvärvipliiatsid kannikeselillast tumeda sametililla toonini. Kuidas aga kõige sügavamat ja salapärast silma saada? Hädavajalik on lainer – Annele meeldib väga YSLi lainer Eyeliner Moiré. Sinised silmad toob eriti hästi esile toon nr 26. Lainer vajab omakorda korralikku ripsmetušši, näiteks Shiseido Distinguish Mascarat. Uus ja korralik on Maybelline’i Volume Express Curved Brush, mis loob tihedad ja kaardus ripsmed. Kellel on kunstripsmeid üle (eriti head on näiteks Andrea omad!), võib need julgelt peale panna.

    Kui laineriga jännata ei viitsi, siis kerge vaevaga saad rohekaspronksi suitsusilma Sothysi uue laupliiatsiga Duo Nacre/Vert Bronze, mille ühes otsas lauvärv, teises aga peenem südamik teravama kontuuri loomiseks.

    Tulipunkt – tugevad kulmud

    Kulmud on selle sügise A ja O, aga nii nagu loomulik nahk ei tähenda meikimata nägu, ei tähenda ka loomulik kulm hoolitsemata kulmu. Kulmukaar kõrgub kas müstiliste orientaalsete silmade kohal või siis loomulike peal. Igal juhul pole kriipspeenikestel kulmudel enam trendikas loomulikus maailmas väga palju peale hakata. Kui kulmud hõredavõitu, näri Viviscali tablette, mis peale selle, et panevad juuksed kasvama, toetavad ka kulmujoont.

    Veel võime soovitada Joe Blasco pooltahket lauvärvi Ultamatte. Võta seda pintsli peale ja joonista üksikuid karvakesi juurde. Väga kerge vaevaga saad ilusad kulmud ka Clarinsi automaatpliiatsiga Retractable Brow Definer, millel teises otsas väike spiraalharjake. Fikseeri kulmud Maybelline'i geeliga Eye Brow Gel. Garanteeritult soliidse tulemuse saad Shiseido kulmukaare kujundaja ja fiksaatoriga Translucent Eyebrow Shape.

    Häda korral aitab ka juuksegeel. 200% kindel on BeneFiti SheLaq: vähe sellest, et hoiab kulmuvärvi paigas, ei lase see vedelik ka silma- ja huulemeigil haihtuda. Et viimast toodet meil müügil pole, soovitan külastada Benefiti kodulehekülge www.benefit-cosmetics.com.

    Meelas musi

    Mahlakad punased ja õrnroosad või nahatoonis läiked on selle talve suurfavoriidid. Ka metalliktoonid kuld, hõbe ja pronkspruun on kõrges hinnas. Kes on Lancôme’i Juicy Tubsi andunud fänn, sellele võiks nüüd soovitada õrna läbipaistvat lillat tooni 20/Cassis. Väga võluv musta tulbi toon on YSLi õhulise lillanüansiga huulepulk Rouge Pur Transparent SPF 8, nr 25/Tulipe Noire.

    Lakilaks

    Mustlasinimese rikkalikult ehitud kätel on eriti efektsed tumedad küünelakid. Niisiis müstilised mustad ja sametiselt lillad. Aga nii mõnigi meist on igatalvisest pealetulevast lillast lakist tüdinenud. Neile on päästerõngaks õrnad ja beebiroosad küünetoonid, näiteks Shiseido Nail Lacquer nr 22. Alati armastatud pruunikad ja pronksjad värvid ei puudu aga selgi talvel.