1. Mul on väga kuivad juuksed.Pealegi olen pead juba aastaid järjepidevalt värvinud, mille tõttu juuksed on väga tuhmid. Milliseid tooteid kasutada niisutamiseks ja kuidas saada juuksed jälle särama?

Huvitav, mis värvidega sa oled oma juukseid värvinud, et nad tuhmid on? Värvitud juus peaks nimelt eriti särama ja läikima. Tuhmid ja kuivad võivad su juuksed olla ka valede hooldusainete kasutamisest. Sinu juuksehooldusarsenal peaks koosnema: niisutavast sampoonist, niisutavast palsamist, juuksemaskist (kord nädalas) ja hooldeainest,mis jäetakse pähe (igapäevaseks kasutamiseks). Sellise komplekti võid soetada ükskõik millisest juuksurisalongist. Kui sul on kahju korraga suurt summat välja käia, küsi testereid. Paljudes salongides on saadaval ka testrid, sest ka salongitooted ei pruugi kõikidele ühtviisi hästi mõjuda. Näit. Delagardie salongis on hetkel Itaalia firma “Framesi” niisutava shampooni, niisutava palsami ja juuksemaski väikepakendid (5 kr.tk.).

2. Mul on loomulikud kartulikoorevärvi juuksed; tahaks neid hõbeblondiks (mitte VÄGA heledaks) värvida; kardan, et blondeerimine on juustele endile väga piinarikas; kergvärviga juukseid heledamaks ei saa; kui kahjulik on juustele püsivärv?
Kui mulle tulemus ei meeldi ja otsustan juuksed loomulikku värvi tagasi värvida, siis mida arvaksid sellest juuksed? Soovitage mõnda kvaliteetset juuksevärvi(mitte väga kallist).

Kodus ma ei soovita küll hakata juukseid värvima, kui sinu sooviks on saada hõbeblond juuksetoon. Vean kihla, et tulemus on kollane. Hõbeblondi tooni on ka juuksuritel kliendi juust tundmata küllaltki raske saavutada. Vahel ma segan kokku 2-3 tooni, et saada oma kliendil seesama hõbeblond juuksevärv.

3. Värvin ise juukseid. Millist vahendit osta, et efektiivselt puhastada peale värvimist nahalt juuksevärvi? Seni olen saanud värvi maha odekolonniga, kuid need on väga ebameeldiva lõhnaga.

Määri nahk juustepiiril enne värvimist kokku vaseliiniga. Vaseliinist ei imbu värv läbi ja seda on lihtne pärast värvimist lihtsalt maha pühkida. Ole ettevaatlik, et vaseliin ei satu juustele, siis ei hakka juustele värv peale.

4. Minu mureks on välja langevad juuksed. Kõik kohad on juukseid täis, nii tööl kui kodus. Juuksepikkus on natuke alla õlgade ja imelik on see, et uued juuksed (4 - 8 cm) on täiesti lokkis. Senini olin sirgejuukseline, varsti ilmselt lokiline. On see võimalik?

Kui sinu juuste välja langemine ei ole kestnud pikka aega ja kui uute juuste juurdekasv on normaalne ning sinu juuste tihedus ei ole oluliselt muutnud, siis pole muretsemiseks põhjust. See võib olla lihtsalt faas, kus sinu juuksed vahetuvad. Võiksid kasutada peanaha vereringet elustavaid tooteid. Kõige kättesaadavamad: “Kaduse” Active Shampoo ja Mineraltonic ning “Tigi” Pepperment Treatment. See, et sinu uued juuksed on lokkis, on täiesti võimalik. Paljudel inimestel muutub elu jooksul juukse struktuur.

5. Mul on veidi välja kasvanud poisipea ja juuksed on küllaltki krässus. Ma kannan prille ja kõik ütlevad, et see sobib mulle. Endale see eriti ei meeldi, kuid teiste arvamuse tõttu pole veel mõelnud teist soengut teha. Mis on üldse praegune noorte mood? Lühikesed või pikad juuksed? Kas peaks triibutama või pikaks kasvatama?

Niikaua, kui sulle on kõige tähtsam teiste arvamus ja sa ise ei ole oma välimuse muutmiseks valmis, ei ole mõtet hakata sulle pidama loengut moest. Küsimuse põhjal võib oletada, et oled üpris moekauge inimene. Seda võin küll öelda, et moes ei ole kunagi AINULT lühikesed juuksed või AINULT pikad juuksed. Juuksemood on mitmekesine. Ja tore, et sulle prillid sobivad!

6. Olen juba üsna pikka aega mõlgutanud mõtteid, et tahaks muuta soengut. Mul on pikad ja ühtlased (ei ole järguliseks lõigatud) juuksed ja selline suhteliselt väljaveninud tukk. Oma juuste üle nagu kurta ei tahaks et on teised üsna tihedad ja terved. Kui näen kusagil mõnd tõeliselt head lühikest soengut, olen üsna kindel et vohh! just see .........ja siis hakkab mul neist kahju,et kaua kasvatatud ja nii edasi.
Äkki oskate soovitada mõnd tõeliselt "hea ja vaba käega" juuksurit, kes suudaks täita mu kolm soovi - et ei oleks pikad, et ei oleks lühikesed ja et oleks hea?

Ma tean kümneid ja kümneid väga häid juuksureid. Kedagi konkreetselt soovitada? Minu arvates sinu ettekujutus “hea ja vaba käega” juuksurist on vale. Vale on arvata esimest korda võõra juuksuri minnes, et teda tabab sind nähes pöörane inspiratsioon. Harva ,kui klient ja juuksur esmakordsel kohtumisel mõtlevad täpselt ühtemoodi. Tee tuttavate hulgas, kellel on lahedad soengud, küsitlus, kus nemad käivad juuksuris. Lase juuksuril esimest korda ainult otsi lõigata , et ta näeks, mis juustega üldse on tegu. Anna juuksurile mõista, et kui sa kuu aja pärast uuesti tuled, on sul plaanis imidžit täielikult muuta. Siis on ka juuksuril aega rahulikult mõelda, mida ta võiks sulle lõigata.

7. Küsimus püsivärvi (Natea) eemaldamise kohta. Oman pikki juukseid, mis korduva värvimisega on otsast juba väga tumedaks läinud, nüüd on soov saada heledamat punakat tooni. Kui mõttekas on enne uut värvimist eemaldada vana püsivärv? Kas peaks kahe operatsiooni vahele jätma mingi teatud aja?

Enne uut värvimist peaksid sa kindlast eemaldama vana värvi, sest sinu tumedadele juusteotstele ei hakka heledam punane värv peale.Tee seda kindlasti juuksurisalongis.

8. Kas saab väga rasuste juuste puhul rasueritust piirata looduslike maskidega? Või loputada peale pesu kas hobukastani või kummeliga või millegi muuga? Mis piiraks rasueritust, igapäevane pea pesemine on väga tüütu.

Ausalt öeldes ei oska ma looduslike vahendite kohta adekvaadselt vastata. See “hobukastani ja kummeli”-teema on minu kiire elutempo ja urbaniseerumus-astme juures väga kaugeks jäänud. Ei ole tahtmist ega aega kodus poti sees mikstuuride ja leotistega jännata, kui käepärast on ilusas pakendis, hästi lõhnavad ja hästi mõjuvad tooted. Kui sa ei viitsi iga päev pead pesta , võid pesude vahel kasutada peanaha ja juuste värskendajaid (“Sebastian” Dry Clean Only, “Klorane” Oat Extrakt and cyclodextrins dry shampoo).

9. Juuksurid on mulle öelnud, et mul on rasked juuksed.Olen brünett,õlgadeni juustega,natuke järkus, kuid mõni aeg tagasi lasin üle pea salgud teha, et juukseid teadlikult töödelda ja rikkuda, et neid kohevamaks ja kergemaks saada.See tulemus ei sobinud mulle ja nüüd olen end toonivate vahenditega tagasi tumedaks teinud.Probleem on edasi-juuksed on liiga rasked,peadligi, "liiga terved".Ruttu lähevad ka rasvaseks.
Juuksurid soovitavad fileerida, kuid mina ei taha neid ära kärpida ja närida, sest ega mu juuksed polegi nii paksud ja minu meelest uute juuste järelkasv(mul on koguaeg 5cm siilikas peas)peaks juba fileerimise ülesannet täitma. Mida soovitate?
Poisipead ei taha.Kohevust andvaid shampoone kasutan, vahest nagu mõjuvad,vahel mitte. On mingeid häid vahendeid? Ma lausa kadestan blondeeritud naisi, sest nende juuksed on tänu töötlemisele õhulised ja kerged.

Sa peaksid väga õnnelik olema, et sul on terved juuksed. Ma arvan, et needsamad höljuvate juustega blondeeritud naised kadestavad just sind sinu tervete ja raskete juuste pärast. Inimene ihkab ikka seda, mida tal ei ole, aga juukse struktuuri muuta ei ole võimalik.Kui sa tahad oma juustesse rohkem kohevust, pead neid oluliselt lühendama ja järgutama. Seda aga sa ju teha ei taha.

10. Minu küsimus puudutab peanaha kuivust.Varem ei ole mul seda olnud, kuid viimasel ajal on peanahk väga kuiv ja kestendav. Kas te oskaksite soovitada, mida teha. Kas aitab, kui kasutada niisutavaid tooteid? Praegu ma kasutan Herbal Essences tooteid.

Peaksid kasutama tooteid, mis on mõeldud kuivale PEANAHALE, mitte ainult kuivadele juustele. Näit. apteegist “Rene Furterer” Safflower cream shampoo Safflower milk shampoo Karite revitalising cream Carthame no-rinse protective cream juuksurisalongist “Wella”Sensitive Haarbad Sensitiv-Intesiv-Kur “Kadus” Sensitive shampoo Sensitive tonic “Schwarzkopf” Soothing massage

11. Palju maksab loomuliku loki keemiline sirgendamine?Millistes Tartu salongides seda teha saab?

Tartus saab seda protseduuri teha järgmistes salongides: “E’Vita” Struve 8 (hind 130-200 kr.) “Hansa Ilustuudio” Riia 4 (180-250) “Sabiine” Aleksandri 8 (300-500)

12. Olen lugenud, et kusagil juuksurisalongis tehakse juustetesti ja seejärel soovitatakse spetsiaalset ravi. Kahjuks ei mäleta ma enam, kus sellist asja tehakse. Kas te võiksite paari kohta soovitada?

Juuksetesti saab teha kõikides “Salon +” ilusalongides(näit. Kristiine Kaubanduskeskus, Järve Selver). Juuksetest on tasuta.

13. Ma olen 15aastane ja sooviks oma juuxed ära blondeerida.olen kuulnud,et mida paksemad ja tugevamad juuxed,seda kahjutum.ja samas olen kuulnud õudusjutte, kuidas pärast juuksed peast välja langevad,neid on võimatu kammida ja nad näevad elutud välja. Keda uskuda? mul on poisipea,tumedad ja paksud juuksed. Olen varem teinud ainult triipe. Kuidas blondeeritud pead hiljem õieti hooldada?
Sinu küsimusest ei selgu, kui heledaks sa tahad blondeerida. Kui sul on tumedad juuksed, siis selleks , et saada kriitvalgeid juukseid tuleb blondeerida mitmeid kordi. Kui sa aga soovid saada veidi heledamaid juukseid, siis milleks blondeerida. Ka püsivärviga on võimalik saada moodsaid ja huvitavaid juuksetoone. Blondeerimine ei ole sinu juuksele ohtlik, kui sa hiljem kasutad REGULAARSELT intesiivsemaid hooldusvahendid, kui tavaliselt.

14. Minu probleemiks on loomulikud lokid. Nimelt lähevad mu juuksed nö. karvaseks, kui nad on lahtiselt ning pealt on kõik krussis. Seetõttu kannan ma juukseid kinni. Ma olen lugenud, et juuksurisalongidest on võimalik osta spetsiaalseid shampoone, kuid selleks pole mul kahjuks raha. Kas abi oleks juuste lühikeseks lõikamisest?

Võib-olla leiad abi hoopis viimistlusvahenditest. Loomulikke lokke aitab kontrolli all hoida juuksegeel. See teeb küll juuksed veidi kõvemaks, aga saad oma krusse sättida soovitud suunas. Pealegi ei ole juuksegeel poest ostes ka sugugi kallis.

Katrin Pilk töötab De La Gardie iluslongis, Viru tn.13/15