Kuivšampoonid sobivad pea kõigile ja nad aitavad vältida sagedase pesemisega kaasnevat juuste ja naha kuivust ning loomuliku kaitsekihi eemaldamist.

Mille poolest erineb kuivšampoon tavalisest šampoonist?

Kuivšampoonid imevad juustel oleva liigse rasu ja seetõttu ei näe juuksed enam rasvased välja. Märgšampoonid seovad rasu ja mustuse ning koos loputamisega eemaldatakse see juustest. Vahe seisnebki selles, et märgšampoonid eemaldavad rasu ja mustuse, kuivšampoonid imavad selle endasse.

Miks on kuivšampoonid head?

Esiteks on sellised šampoonid ideaalsed neile, kelle juuksed muutuvad kergesti kuivaks, kuid peanahk on rasune. Kuivšampoon annab võimaluse kuivi juukseotsi mitte traumeerida. Samuti sobib see neile, kes kasutavad tihti juuksesirgendajaid või -tange ehk kuumjuuksetöötlust. Pidev kuumtöötlus võib juustelt eemaldada lipiidkihi, mis tagab nende kaitse. Kuivšampoonidega saab juustele anda tekstuuri ja seeläbi ka kohevust.

Miks pole kuivšampoonid alati parim valik?

Mõnikord sisaldavad aerosooli kujul olevad kuivšampoonid denauteeritud alkoholi. Alati ei pruugi see olla probleemiks, sest lisatud on ka õlisi ja niisutajaid, mis aitavad neutraliseerida alkoholi liigset kuivatavat mõju. Kui niisutajaid pole lisatud, võib šampoon aga juukseid kuivatada.

Allikas: Ajakiri Iluguru