Küüntele vajalikud vitamiinid ja mineraalained on kaltsium, raud, räni, väävel, tsink, jood, vitamiinid : A-, B-, C-, D- ja E

Põhiliseks kaltsiumi allikaks on piim ja piimatooted, teatud juurviljad ning mineraalvesi.

Raua allikateks on petersell, veretooted, halvaa, maks, nisukliid, õllepärm, kõrvitsaseemned, neerud, läätsed, kuivatatud paprika, oad, müsli, põldmarjad, rosinad, söögipeet, peakapsas, mugulsibul, porgand, lehtsalat, küüslauk, mereannid, valged seened.

Räni sisaldavad eelkõige teraviljasaadused

Loomsetes toiduainetes on väävlit rohkesti lihas, rupskites (maks, nahk, neerud, keel jne), kanas, kalades ja munavalges. Taimedest saame väävlit põhiliselt teraviljadest nagu rukkist ja kaerast, samuti leidub seda rohkesti kaunviljades ja pähklites.

Peamised tsinki sisaldavad produktid on liha, maks, munad, piim, jogurt, pärm, täisteraviljatooded, kõrvitsaseemned, tomatid, sibulad, vetikad.

Küünte jaoks vajalikud vitamiinid sisalduvad juba kõikides eelpool mainitud mineraalaineid sisaldavates toiduainetes, seega ei hakka nimekirja siinkohal kordama.

Seega esmatähtis on vaheldusrikkas toit ja seda mitte ainult küünte jaoks, vaid organismi terviklikku heaolu silmas pidades. Samas muidugi võib alati toidulisandeid juurde tarbida ja pimedal sügisesel ja talvisel perioodil ei ole see üldsegi halb idee. Soovitame küsida nõu apteekri käest, tema oskab soovitada parimaid toidulisandeid.

Naisteka arhiiv, NailSpa