1. Pluus, topp või kudum

Nutikas naine teab, et soetades uue hooaja hakul oma garderoobi ühe uue pluusi, topi või naiseliku õhukese kudumi, muutub kogu varasem kapis olemasolev silmapilkselt põnevamaks. Sel viisil on muidu juba igavana mõjuv pükskostüüm või seelik võimalik vähese vaevaga „üles tuunida”. Lisa sel sügisel oma garderoobi üks siidist või mõnest muust kaunilt langevast materjalist pikkade varrukatega nööbitav pluus, mida on mugav kanda nii pintsaku kui miks mitte naiselikult kehasse töödeldud vestiga. Otsi põnevaid printe nagu lille- või ussimuster ja vahvaid detaile (lipsud, kontrastvärvis kandid, volangid, pärlid) kaeluses või mansetiosas. Ka kudumite puhul kehtib sama — moes on pehme ja mugav materjal, efektsed mustrid ja huvitavad detailid.

Tooted: Monton, Denim Dream


Tooted: Monton, Promod


Tooted: Vero Moda, Promod, Monton


  1. Bleiser igaks olukorraks

Must pintsak on alati moes ning sobib kõigega. Sel sügisel tasub aga klassikalise musta kõrvale ka mõne põnevamat tooni jaki või bleiseri soetada. Jätkuvalt on moes klassikaline Chanel-tüüpi kootud jakk — olgu see siis musta-valgekirju, veinipunast või ploomilillat, rohelist, sügavsinist või sinepikollast tooni. Teisalt näeb jõulist nn ratsapintsaku pealetungi, mis on hästiistuva, kehasse töödeldud lõikega. Materjalid poolest on sügisel aktuaalne ja armastatud peenvillane kangas.

Tooted: Denim Dream, Mosaic, Vero Moda


Tooted: Monton, Mosaic


  1. Kleit ja seelik

Naistel on meestega võrreldes üks suur eelis — me võime kanda kleite ja seelikuid ning nendes võrratud välja näha! Miks siis mitte seda privileegi maksimaalselt ära kasutada ja end alanud sügisel uue kleidi või seelikuga premeerida? Moes on nii kehakuju järgivad ja figuuri rõhutavad kleidid kui oversized-lõiked. Sama kehtib ka ülerõivaste puhul — vali kas pihast vöötatud või laiema lõikega villane mantel. Mustrite ja värvide poolest on alati aktuaalne musta-valge kombinatsioon, sügise puhul lisanduvad paletti kalliskivitoonid, pepita-muster ning ruut.

Tooted: Denim Dream, Monton


Tooted: Mosaic


Tooted: Monton


  1. Kott

Trendika ärinaise moearsenali kuulub sel hooajal kindlasti üks mahukas ja vormi hoidev Birkin-stiilis kott, kuhu mahub vabalt nii A4-suuruses mapp, tahvelarvuti kui kõik muu edukaks päevaks vajalik (loe punane huulepulk, puudritoos ja telefoni- laptop’i laadijad). Vali klassikaline must või pruun nahk või astu samm trendikuse redelil üles ning võta sel sügisel käevangu hoopis smaragdroheline või rubiinpunane kott.

 Tooted: Monton


  1. Kingad ja saapad

Sügise saabudes muutuvad taas aktuaalseks asendamatuks aksessuaariks saapad. Uusi jalatseid valides tuleks esmalt kindlasti keskenduda mugavusele — vali kiiltallaga, mugavalt laia kontsaga või miks mitte eriti stiilsed madalad ratsastiilis saapad. Värvide poolest on klassikalise must ja pruuni kõrval moes ka veinipunane ning tumesinine. Kontoris ringi tuhisemiseks leiab sel sügisel kauplustest väga vahvaid loomamustriga mokasiini-tüüpi jalatseid, mis on samaaegselt nii mugavad kui stiilsed, muutes hetkega tavalise musta pükskostüümi efektseks.

Tooted: ABC King


Tooted: ABC King, Jetty