Trenditeadliku naise sõnul domineerivad värvidest hetkel eelkõige punane, aga ka sinise ja halli kombinatsioon ning maalähedased toonid. “Punane on tõesti hetkel üks hittvärve ja seda nii aksessuaarides kui ka rõivastes,” kinnitab Laumets. “Sinistest ja hallidest toonidest on esindatud meie mere erinevad meeleolud, kus helgus on kombineeritud rajuga.” Stilisti julgustab valima ka maalähedasi toone nagu beeži erinevaid varjundeid, liiva- ja pillirootoone, kivihalli ja samblarohelist. “Moes on ka sügavad marjatoonid — kirsipunane, veinipunane, tikker ja mustikalilla,” teab Laumets.

Mustritest domineerivad sel sügisel erineva suurusega lilleprindid, mis muudavad pisut raskepärase sügismeeleolu helgemaks ning romantilisemaks. “Olulist rolli etendavad ka erinevad triibud ning uue võidukäigu on saavutanud ruudud,” valgustab Laumets. “Julgemad võiksid katsetada nende kõikide mustrite omavahelist kombineerimist.”

Kangastest on stilisti sõnul alanud hooajal pidulikeks puhkudest sobiv samet, ent killukest luksuslikkust võiks lubada ka oma argipäeva. Sama lugu kehtib samuti kergete voogavate kangaste kohta, mida tavaliselt suvise garderoobi alustalaks peetakse, kuid mis nüüd oskuslikult teiste kangastega kombineerides eriti värkselt ning hooajatult mõjuvad.

Trendisuundadest on oluliseimad:

  • Romantiline ja külluslik vs põhjamaine elegants
  • Power woman — naine maskuliinses kostüümis mõjub väga seksikalt ning šikilt ning on selle hooaja üheks võtmetrendiks.
  • Leisure wear — sportlikust vabaaja rõivastusest inspireeritud stiil, mis sobib suurepäraselt tänapäeva kiire elutempoga inimestele. Mugavus, mugavus ja veelkord mugavus!
  • Pesu ja öörõivas on ei ole ainult mõeldud selleks, et seda teki all või teiste riiete all peita

Tartu Kaubamaja keskuses toimuv Moekuulutaja üritus leiab aset 14. ja 15. oktoobril. Täpsem info www.tartukaubamaja.ee