Muuda ettevalmistused protseduurideks omamoodi rituaaliks. Pane midagi mõnusat selga (pehme hommikumantel), lülita välja telefonid, pane mängima oma lemmikmuusika. Kuni vann täitub veega, pane kõik vajalik valmis. Kreemid, näotoonikum, kosmeetilised salvrätid ja vatipadjad. Hoolitse ka selle eest, et sul oleks käepärast kehaõli. Soovitav on oliivi- või mandliõli — mõlemad noorendavad nahka, uuendavad epidermise rakke ega kutsu esile allergiat. Veel läheb sul vaja sügavat ja laia kaussi ning suurt froteerätikut. Kui kõik on korras, alusta.

Kõigepealt auruta nagu kord ja kohus oma näonahka.
Auruvann: kalla 1 liiter keeva vett kaussi, puhasta nägu meigist, kata pea ja kauss käterätikuga ning veeda auruvanni võttes vähemalt 10 minutit. Sõltuvalt sinu naha tüübist võib auruvanni toimet tõhustada mitme lisandiga. Kuiva naha puhul lisa kummelit, rasvasele nahale sobib hästi naistepuna.

Maski all

Pärast auruvanni lase nahal pool tundi puhata. Sellel ajal valmista näomask. Väga efektiivne on mask kaerahelvestest.
Jahvata kohvimasinas 3 supilusikatäit kaerahelbeid, kalla pulber portselanist või klaasist kaussi, lisa 1 teelusikatäis mett ja veidi vett. Sega hoolikalt. Segu peab meenutama oma konsistentsilt paksu hapukoort. Kanna mask 10 minutiks näole. Seejärel pese nägu sooja veega puhtaks.

Soola

Vann, kuhu on lisatud meresoola ei paranda üksnes naha seisundit, vaid soodustab ka organismi karastamist. Veetemperatuur ei tohi olla kõrgem kui 37° C. Soolavanni võib võtta 15-20 minutit.
Pärast protseduuri kanna kehale kreemi või tee kerge enesemassaaž oliivi- või mandliõliga. Kasulik on juua lisaks ka klaas teed.

Kas sul on mure tselluliidi pärast? Lisa siis vanni greibi ja punase apelsini aroomiõli. Lahusta 100 ml piimas 10 tilka mõlema tsitruselise õli, loksuta korralikult läbi ja kalla siis vannivette.

Kohv vanni!

Kui su küünarnukkide nahk on kõvetunud ja kare, võta abiks kohv. Sega 2 supilusikatäit jahvatatud kohvi 1 teelusikatäie veega. Hõõru ettevaatlikult ringjate liigutustega küünarnukke ja pese need seejärel puhtaks. Pärast kreemita probleemseid alasid või tee piimakompresse. Kalla tassi rasvarikast piima, niisuta selles vatipadjad ja aseta need siis 10 minutiks küünarnukkidele.