Näos on üle 50 erineva lihase, millest kõiki igapäevaselt ei kasutata. Lihaste passiivsus muudab naha lõdvaks ja toob kaasa enneaegse vananemise. Lisaks erinevatesse näopiirkondadesse tekkivatele kortsudele on lihaste vähese aktiivsuse tulemuseks põskede alla vajumine, kottis silmalaud ja topeltlõug.

Näojoogaks pole keegi liiga noor või vana. Harjutused siluvad nii miimikast kui vanadusest tingitud kortse, vormivad nägu ja parandavad jumet. Enne näolihaste treenimist tuleks nägu meigist ja sinna kogunenud mustusest puhastada ning kanda sellele niisutavat kreemi või emulsiooni. Eriti hästi sobivad kõik C-vitamiiniga täiustatud näohooldusvahendid, kuna just sel vitamiinil on oluline roll naha tugistruktuuri pingul hoidmisel, siludes nii kortse ning taastades naha volüümikuse.

Artistry iluekspert Andrzej Sawicki toob välja viis lihtsat näojooga harjutust, mis aitavad hoida näolihased aktiivses liikumises. Tee harjutusi ülepäeviti ehk keskeltläbi 4 korda nädalas. Näojoogat praktiseeri alati rahulikus tempos, nii suudad paremini keskenduda oma näolihastele. Järgnevaks viieks harjutuseks kulub keskeltläbi neli-viis minutit.

Peeglimusi — harjutus alumiste põselihaste silumiseks

Pane hambad kokku ja hoia suu kinni. Naerata nii, et huuled ja hambad oleksid koos. Aja huuled torru ja tee kümme demonstratiivset musi, hoides suu suletuna. Tee harjutust kolm korda, enne uut kordust ära unusta lõdvestuda.

A-O-U-I — harjutus suuümbrusesse tekkinud kortsude silumiseks

Esmalt lõdvesta näolihased, vaata peeglisse ning ütle demonstratiivselt “A-O-U-I”. Tee harjutust kolm korda, enne uut kordust ära unusta lõdvestuda.

Kurjuse kortsud — harjutus kulmudevaheliste kortsude silumiseks

Aseta nimetissõrmed kulmude peale ning tõmba kulmud kortsu. Püüa kortse sõrmedega “siluda”, tõmmates nahka kõrvade suunas. Püsi harjutuses viis sekundit. Tee harjutust kolm korda, enne uut kordust ära unusta lõdvestuda.

Kanavarbad — harjutus silmaümbrusesse tekkinud kortsude silumiseks

Pane silmad kinni, aseta käed juuste piirile ning pöidlad hoia silmanurkades. Tõmba pöialdega nahka pingule kõrvade suunas tunnetades samal ajal pinget lihastes. Tee harjutust kolm korda, enne uut kordust ära unusta lõdvestuda.

Lõualott — harjutus lõualihaste treenimiseks

Vaata lae poole ning hoia suu suletuna nii, et alumine huul kataks ülemise huule. Pane keeleots alumiste hammaste taha, hoides keelt samaaegselt pingul. Loe kümneni, lõdvestu. Tee harjutust kolm korda.