Talvel ei ole vaja päikesekaitsefaktorit, sest meil pole päikest

Tegelikult võiks päikesekaitset kasutada ka talvel, kuna just UVA-kiirgus, mis põhjustab enneaegset naha vananemist, on võrdselt intensiivne nii suvel kui talvel. Ka talvel soovitan valida päevakreemi, mille SPF on vähemalt 15, veel parem aga SPF 30. Naha vananemise aeglustamisel on parim vahend siiski ennetamine ning just päikesekiirgus on naha enneaegse vananemise peasüüdlane.

Kasutades tõhusaid näokreeme võib nägu pesta seepi sisaldava pesuvahendiga

Kui kasutad kalleid niisutavaid kreeme, kuid näonahk on ikka kuiv ja tulemus kesine, võib põhjus peituda vales pesuvahendi valikus. Kui oled üks neist, kes peseb nägu seebiga või seepi sisaldava pesuvahendiga, siis soovitan seda harjumust muuta. Seep kuivatab nahka ning nullib kreemi toime. Kindlasti tasub näo puhastuseks valida seebivaba toote, mille valik on üsna lai, ka apteekides.

Silmameigi eemaldamiseks peab kasutama ainult spetsiaalselt selleks otstarbeks mõeldud eemaldajat

Tegelikult ei ole vaja mitut erinevat toodet, et kogu nägu meigist puhtaks saaks. Üheks tõhusaks ja mugavaks tooteks on juba paljude lemmikuks saanud mitsellaarvesi, mis väga kergelt eemaldab nii silma-, huule- kui näonaha meigi. Mitsellaarvees sisalduvad väikesed osakesed — mitsellid on justkui magnetid, mis tõmbava pooridest meigi ja mustuse välja. Seepärast ei tohiks nahka tugevalt hõõruda, vaid vatipadjaga õrnalt puhastada. Riiulitelt tasub otsida hüaluroonhapet sisaldavat mitsellaarvett, mis on eriti niisutava ja nahka pehmendava toimega.

Kui olen näonaha korralikult ära puhastanud, pole toonikut või näovett vaja

Naha kokkupuude veega igal juhul kuivatab nahka. Toonik, mis tuleks valida lähtuvalt nahatüübist, parandab naha vastupanuvõimet ning aitab järgmistel hooldustoodetel paremini imenduda. Seega toonik või näovesi on tõhusa näohoolduse puhul väga soovitatav.

Silmaümbruskreem on müügitrikk, piisab tõhusast näokreemist

Silmade ümbruses on nahk tunduvalt õhem ja õrnem kui mujal näol, seepärast võivad tugevatoimelised päeva- ja öökreemid silmi ärritada. Silmad võivad hakata vett jooksma või tekivad tursed. Silmaümbruskreemid on nii konsistentsilt kui koostiselt õrnemad ning mõeldud just õrnale silmaümbrusnahale. Apteekides saadaolevad silmaümbruskreemid on reeglina ka oftamoloogiliselt testitud, mis tähendab, et nad ei ärrita ka tundlikke silmi. Silmaümbruskreemi kasutamisel tasub järgida reeglit — „pigem vähem kui rohkem“ ning kreemi tuleks kanda kulmu- ja sarnaluu äärde, mitte silmalaule ja vahetult silma alla.

Kaitsemask tekitab nahaprobleeme

Kui kaitsemaski kasutamine on lühiajaline — näiteks lähed kümneks minutiks poodi ja paned maski ette –, siis ulatuslikku mõju tal ei ole. Kui aga maski kasutatakse mitmeid tunde ja pidevalt, siis on probleemid kiired tekkima. Tekib umbne keskkond, veeaur ja niiskus, mis on suurepärane pinnas bakteritele, eriti kui näole on kantud ka jumestuskreem või puuder. Nii tekib pooride ummistumine, komedoonide teke või lõpuks ka põletikulised protsessid.

Osade maskide puhul tekib ka hõõrdumine, mis tekitab mehhaanilise trauma näonahale. Et probleeme vältida, jälgi kindlasti juhiseid, kuidas valitud maski kanda. Ära hõõru kätega maski all olevat näonahka, sest kätel olev bakterite hulk on meeletu. Kui oled olukorras, kus pead püsivalt maski kandma, siis võimalusel vaheta seda iga kolme tunni järel. Kehtib ka reegel, et mida vähem meiki, seda parem.

Vananemisvastaste kreemide kasutamist ei tohiks alustada noorelt

Kuigi paljud soovivad teada kindlat vanust, millal alustada vananemisvastaste kreemide kasutamist, ei peaks siin lähtuma niivõrd vanusest, vaid valik tuleks teha selle järgi, mis on konkreetse näonaha probleem. Ei pea kartma, et vananemisvastased tooted tekitavad nahal sõltuvust — see on müüt, mis on tekkinud aastakümnete-tagusest ajast, mil tooted olid hoopis teise koostisega kui täna.

Tänapäeva tooted ei tekita sõltuvust, vaid stimuleerivad nahka tootma vajalikke aineid, mille puudus vananemist põhjustab — ehk siis kollageeni ja hüaluroonhapet. Tänapäeval ei ole Anti-Age kreemide mõte mitte kortsudega võidelda, vaid neid ennetada. Mida varem sellega alustada, seda kaugemale saab lükata vananemise ilminguid nahal.