Ja teil on hetkega selge, mis on sügishooaja jumestuse tähtvärv: pruun, oma kõikvõimalikes varjundites. Sügavpruun, kakao- ja kohvivärvid, karamelltoonid, cappuccino-beezh, shokolaadipruun. Sellest värvipaletist võib endale sobiva tooni valida nii silmade kui huulte ilmestamiseks, suule laieneb värvipalett pruunidest sügavpunaseni.

Nagu sügisel ikka, tõmbub värvigamma tumedamaks ja sügavamaks. Ei särtsakat roosat ega erkrohelist. Jumestusmaailm armastab pigem looduslähedasi värve. Lisaks pruunile tuuakse esile intensiivseid ploomivärve: suud võib kaunistada tummise veinipunase, lilla ja purpurpunasega. Samuti ka silmi, kandes huulepulgaga toon-toonis lauvärve kogu laule, unustamata hoolikat hajutamist. Ehkki selline meik on suhteliselt jõuline ja tugev, on üldmulje mahe, udune ja sordiinjas.

Pruun on kogu jumestuse põhitoon: kui teie nahk on pruunika jumega ja olete pruunisilmne, valige punase või kollase varjundiga pruun. Kahvatumale nahale ja sinisilmsetele istuvad paremini halli- ja lillasegused pruunid.

Ka metallihelk ei ole kuhugi kadunud. Ent külma hõbedaläike asemel on efektivärvina eesliinil soe kullasädelus - nii puhas kullahelk kui pronksi ja vase hiilgus. Miks mitte pintseldada peoõhtuks kogu nägu õrnalt kullast sära viskava puudriga või kanda näpuotsatäis kullapuru kulmuluule, laugudele, põsesarnadele ja otsmikule. Mõõdutunde säilitamine ja päevitunud jume tuleb seejuures ainult kasuks.

Silmameik on tugev, ent hajutatud ja pisut suitsune. Silmakontuur ja ripsmed tuuakse jõuliselt esile. «Suitsust silmameiki võib teha musta, halli ja graniidise lauvärviga. Või kombineerida ka pruune ja lillakaid toone. Ning pruuni ja tumesinist. Ja eelistada musta kontuurpliiatsit - soovitud suitsust efekti lisab joon silma limaskestal,» ütleb Stiili ilutoimetaja ja jumestaja Ly Ranne.

Jumestuse rõhk on pigem huultel - silmatorkav suu vaatab vastu pea kõigilt moepiltidelt. Kuid loomulikult ei ole see kohustuslik. «Kes armastab loomuliku huulepigmendi sarnast puna, valigu enesele sobiv cappuccino-värvide seast,» soovitab Ly Ranne.

Tumedat-suitsust silmameiki täiendavad nii silmatorkavalt toonitud kui ka heledamaks võõbatud, ent ohtra läikekihiga kaetud huuled. Kellele meeldib silmatorkamatu silmameigi ja tumedate huulte kooslus - miks ka mitte!

Endiselt on soosingus läige ja kerge sädelus

«Valikuvõimalus on suur. Eelmise sügisega võrreldes on tänavu meiki ka sootuks lihtsam teha: kui värvide sobitamisel toon-toonis põhimõtet järgida, olete tabanud kümnesse,» jagab jumestaja nõu. Ja julgustab kasutama ka punast - nagu kõigil värvidel, on ka punasel palju nüansse: sügavpunane, punakaspruun jne. Huulepulgadki on erinevad: ühed on mati ja tugeva pigmendiga, teised õhema tekstuuriga, kolmandais on rohkem läiget.

Poelettidele riburada ilmuvad kosmeetikafirmade värvipaletid pakuvad sügismeigi märksõnadeks ultranaiselikkust, elegantsi, väljapeetust. «Järgige nende märksõnade väljamängimisel sisetunnet ning püüdke oma isikupära ja trendivärvid ühte sulatada,» kõlab Ly Ranne soovitus.

Mida katsetada?

Ly Ranne valik hooaja põnevaist meigivahendeist:

• Givenchy universaalne meigikarp Multi-Fard Miroir, kus valik punaseid toone. Nii kreemja kui kompaktse tekstuuriga punaste värvidega võib ilmestada nii silmi, põski kui huuli.

• Lancôme’i lauläige Fantasy Tubes muudab silmad visuaalselt suuremaks ja annab sära. Valikus on läbipaistev toon, mida võib kasutada nii pealisvärvina kui eraldi, ja nahavärvi beeþ.

• Revloni kreemjad ja kullaselt helklevad lauvärvid Illuminance Creme Shadow.

• L’Oréali kolm tooni huultele ja küüntele: huulepulgad Color Riche ja küünelakid Shock Resist nr 325, 329 ja 330.

• Chaneli kullaläikeline lauvärv Premier Or ja punane püsiv huulepulk Premier Rouge - muide, see punane oli esimene Coco Chaneli loodud huulevärv ja ka kuulsa daami lemmikvõõp. Valikus on veel kuus punast, sh soojem ja külmem punane, vaarikapunane, vanaroosa.

• Max Factori silmalainer Eyeliner Luxus, mida võib kasutada ka laugude toonimiseks. Saadaval kullaselt sädelev ja vasekarva toon.