Normaalne nahk

Tegemist on ihaldatud, aga haruldase nahatüübiga, mis on vastupidavam väliskeskkonna mõjudele ja seetõttu sobivad nahale õrnad, kuid kaitsvad koostisosad (E-vitamiin, antioksüdandid ja kergema koostisega taimeõlid), mis aitavad niiskustasakaalu hoida.

Kuiv nahk

Tegemist on õhukese, kareda ja väliste ärritajate suhtes tundliku nahaga, mis ei suuda vajalikul määral niiskust siduda ning selle rasueritus on madal, mistõttu eelista niisutavaid koostisosi (rasvhappeid sisaldavad õlid nagu avokaado- ja oliiviõli ning pähkli- ja puuviljaõlid).

Rasune nahk

Rasusele nahale sobivad hästi nahapoore ahendavad ja sügavuti puhastavad looduslikud maskid, näiteks savi-, muda- ja turbamaskid. Naha rasuerituse reguleerimise jaoks testi tooteid, mis sisaldavad kerge koostisega õlisid, mis ei ummista poore, ergutavad nahka end ise efektiivselt uuendama ja võivad nahaprobleemidele pärssivalt mõjuda.

Kombineeritud nahk

Rasuse T-tsooni ja kuiva ning tundliku põse- ja silmaümbruse naha tasakaalustamiseks sobivad looduslikud AHA-happed ja retinool ehk A-vitamiin ning soovitatud on ka "topeltmaskitamine": kanna T-tsoonile sügavpuhastavat ja tugevama toimega maski, ülejäänud nahapiirkonnale niisutavat ja toitvat maski.

Loe professionaalide ilunippe oktoobrikuu Anne & Stiili vahel olevast iluerist.