Näohooldus
Talvel vajab näonahk kaitset külma ja tuule eest ja selleks on kõige paremad rasvasemad kreemid. Külmal ajal kasutatav kreem peab olema kindlasti valmistatud õli baasil ja olema veevaba ja näohoolduses kasutatav toonik alkoholivaba. Kreemitades ei tohiks unustada niisutamast ka silmaümbrust, kaela ja huuli ning nendel piirkondadel kasutavad tooted peaksid olema täielikult veevabad.

Miks nahk talvel kuivab? Nahk ei tooda enam nii palju rasu kui muul ajal, kuid rasu on peamine naha niisutaja ja kaitsja. Samuti kui arvad, et ei ole pikalt väljas ja nägu on tuule käest kaitstud, siis nahka kahjustab ka suur temperatuurimuutus näiteks tulles õuest külma käest keskkütte sooja ja kuiva õhuga tuppa.

Miks muutub nahk talvel tuhmiks? Nahk ei tooda küll enam nii palju rasu kui vaja, et pakkuda tõelist kaitset, kuid üritab end siiski ebasoodate väliskeskonna tingimuste eest kaitsta ja nahapinnal rasueritus suureneb ja selle tõttu pakseneb surnud naharakkude hulk ja nahk muutub tuhmiks. Kui arvatakse, et talviti teeb naha koorimine pigem kahju kui kasu, siis tegelikult see nii ei ole.

Kosmeetika
Jumestustoodete hulgas tuleb pidada silmas täpselt sama asja nagu valides kreeme näole ja kehale. Eelista õlibaasil valmistatud jumestustooteid, sest need püsivad näol pikemalt ja pakuvad tõhusamat ja pikema aegset kaitset.

Tee maske
Kuna talvel hakkab nahk kuivama ja kiskuma siis võiks teha ka tavapärasest rohkem niisutavaid näomaske. Kui veel valida näomask, mis lõhnab näiteks nagu maasikas või hoopiski aprikoos, siis see annab mõnusa suvise tunde ja ka seespidise energialaengu.
Soovid ise maski teha? Eelista maske, mis sisaldavad munakollast või mett. Nahka hellitava maski saad kui soendad näiteks viinamarjaseemne-, aprikoosi- või muu sellise õli õrnalt kuumaveevannis üles ja siis kannad näole. Puhast õlimaski ei ole vaja eemaldada vaid võibki jätta selle näiteks ööseks sisse imenduma.

Kehahooldus
Arvatakse, et nahk kuivab ainult suvel päikese ja merevee tõttu, kuid tegelikult vajab nahk intensiivset niisutamist ka talvisel külmal ajal. Kõige parem on nahka kreemitada kohe pärast pesemast tulekut ja tuleks valida samuti rasvasemad õlibaasil valmistatud kreemid või kasutadagi kehal õlisid. Õliga naha niisutamist saab ideaalselt segada massaažiga.

Vitamiinid – mida kasutada külmal talvel
B-vitamiinid: Terve naha vitamiinid, aitavad hoida jumet, kiirendab vereringlust, annavad nahale tervema väljenägemise, samuti aitab kaasa haavandite kiirele paranemisele. Lisaks aitab B-vitamiin ka stressi vastu.
C-vitamiin: Annab energiat, aitab parandada haavu, kaitseb viirushaiguste eest
E-vitamiin: suurendab naha vastupanu- ja kaitsevõimet, annab nahale elastsust ja hoiab nahka noorena, lisaks leevendab väsimust.
Raud: annab nahale jume
Magneesium: aitab kaasa C-vitamiini imendumisele, aitab stressi ja depressiooni vastu.