-
A-vitamiini:
(retinool) ning selle provitamiinid (karotiin). Kui organismis neid napib, muutub nahk kuivaks ja ketendavaks. A-vitamiin mängib olulist rolli kudede taastumises, samuti organismi vastupanuvõimes nakkustele. A-vitamiini leidub maksas, võis, juustus, kalarasvas, porgandites, tomatites, värsketes ja kuivatatud aprikoosides, astelpaju marjades.


-
Tsinki:
tsingi nappus aeglustab naharakkude kasvu ja uuenemist, mistõttu nahk vananeb kiiremini. Tsink tagab rasunäärmete normaalse talitluse. Tsinki sisaldavad linnuliha, kaerapuder, kaunviljad, kreeka pähklid.


-
C-vitamiini:
vajalik kollageeni tootmisel, mis tagab naha elastsuse. Soodustab haavade paranemist, samuti kaitseb nahka ultraviolettkiirguse toime eest ja pidurdab vananemist. Leidub tsitrusviljades, tomatis, kapsas, marjades, eredavärvilistes puu- ja köögiviljades.