Kui sa noogutad nõusolekuks praegu oma pead, oled tõenäoliselt üks neist inimestest, kes on juba lubanud oma karvadel vabalt kasvada ning tegelikult ei pea me silmas ainult jalakarvu, aga ka karvakesi muudes keha piirkondades. Võimalik, et selle põhjuseks on, et unustasid karantiini oma raseerija kaasa võtta või sa lihtsalt tunned, et selleks pole praegu põhjust, üks on kindel: dermatoloogid väidavad, et karvade raseerimata jätmine on tegelikult kasulik.

"Uskuge või mitte, karvakesed meie kaenlaalustel, jalgevahel ja jalgadel on evolutsiooniliselt seal selleks, et kindlat kohust täita," selgitab dermatoloog Rachel Nazarian. "Karvad hoiavad nahka hõõrumise tekitatud ärrituste eest, eriti just kaenlaalustes. Karvad hoiavad eemale ka erinevaid patogeene, mis meie kehal pesitsevad, näiteks jalgevahel."

Dr Nazariani usub, et kui laseme oma karvadel vabalt kasvada, oleme harmoonias loodusega. Lisaks ei teki su nahal raseerimisest tulenevat ärritust, mis on selle tegevuse üks kõige ebameeldivamaid külgi.

Ainus miinus selle juures, kui sa ei raseeri kehakarvu ära? "Inimesed kipuvad rohkem higistama või liighigistamine võib minna hullemaks, kui su keha katab rohkem karvu," selgitab dr Nazarian ja pakub sellele välja võimaliku lahenduse: "Proovi hoida nahk pidevalt jahutatuna ja kuiv."

Allikas: Well+Good