Selgus, et üheks olulisemaks kriteeriumiks kosmeetikumide valikul hind. Kui hind sobib, jälgitakse, et toode ei sisaldaks parabeene ja oleks valmistatud võimalkult looduslikest koostisosadest. Samuti on väga oluline mõjutaja reklaam — kui ilus naine reklaamib kreemi, siis tahaks ju ise ka tema moodi olla, kirjutas üks lugeja. Enne ostu sooritamist uuritakse ka toote tausta, vaadatakse videoid, loetakse foorumipostitusi ning kuulatakse sõbrannade soovitusi.

Aitäh kõikidele kirjutajatele, avaldame meie lemmikkirjad allpool. Oriflame`i EcoBeauty sarja tootekomplekti saab seekord auhinnaks BRIE! Võtame võitjaga ühendust!

* * *

“Esimene kriteerium on vajadus. Ostan seda, mida on vaja ja siis, kui on vaja. Üleliigseid oste ma ei tee (ka siis, kui midagi on väga soodsalt saada või kui tootetutvustaja on hea müügimees), aga vajalikke asju ostmata ka ei jäta. Kui käte- või näokreem hakkab otsa saama, hakkan vaikselt uue järele ringi vaatama. Teades, millist kreemi vajan (näiteks käed on mul kuivapoolsed ja vajavad mõnusat niisutust, näonahk ootab suvel midagi kerget ja matistavat, talvel toitvat ja pehmendavat), siis selle vajaduse järgi teen ka oma valikud.

Teine kriteerium on sobivus. Olen katsetanud erinevate kreemidega, ostnud neid nii kaubanduskeskusest, kosmeetikapoest kui apteegist, üritanud vahel ise valida ja vahel usaldanud müüjate soovitusi. Tulemuseks on see, et kätekreemi olen leidnud sellise, mis on täpselt see, mida mu käed vajavad ning millele nüüd truu olen, kuid näokreemide maailmas alles üritan sobivat leida, mis teeks naha pehmeks ja ilusaks ning oleks ka ninale meeldiv nuusutada. Viimati valisin müüja soovitusel endale Kaubamajast loodusliku Farani Facial Day Creami. Kuigi kreem ise on normaalne ja toimele midagi ette heita otse ei saa, on selle lõhn pehmelt öeldes eemalepeletav ning edaspidi hoian sellest sarjast eemale.

Siit tulenevalt on kolmas kriteerium kosmeetikatoodete valimisel meeldivus. Kui ikka kreemi (samas ka juuksehooldusvahendite jms) konsistents, imendumisvõimekus või lõhn ei vasta ootustele, siis sellise asja kasutajat minust ei saa. Ükskõik, kui soodne selle hind on või ükskõik, kui looduslik ja keskkonnasõbralik ta on.

Hind kui selline ei ole minu jaoks otseseks valikukriteeriumiks, kuid samas ei ole ma nõus maksma isegi väga soodsat hinda asja eest, mis minu valikukriteeriumitele ei vasta. Teiselt poolt siiski hinda jälgin, st kui leian sobiva asja, siis võrdlen selle maksumust keskmise hinnaga ning üle mõistuse kõrget hinda ei ole nõus maksma ka väga hea asja eest (enne olgu siis natuke kehvem). Eriti kehtib see meigitoodete ostmisel.“ — Brie

* * *
“Üha enam naisi jälgib täpsemalt, mida endale peale määrib ning nende hulgas olen ka mina. Ma leian, et keskkonnasõbraliku ning nii öelda öko kosmeetika kasutamine ei tule ainult inimeste teadlikuse suurenemisest, vaid ka puhtalt sellepärast, et tihtipeale mõjuvad need tooted meie nahale paremini. Üheks lemmikbrändiks on mulle kujunenud BodyShop, mis kasutab looduslikke tooraineid ning on tuntud ka sellepoolest, et ei kasuta oma toodete testimiseks loomi. Lisaks kvaliteetsele kaubale tekib hea enesetunne kui tead, et ei määri endale keemiat peale. Samuti on uueks lemmikuks Moshi bränd, mis paistab silma oma toredate tootenimedega. Lemmiktoode on hetkel Moshi naturaalne sheavõi, mis on oma omaduste poolest täiesti universaalne.
Õnneks tekib selliseid ilubrände järjest juurde nii, et valik ning võimalused suurenevad.“ — Epp-Paula

* * *

Mina valin oma kosmeetikatooteid praktilisuse järgi. Praktilisuse all pean silmas tooteid, mis oleksid minu kuiva naha jaoks nagu kirss tordi peal. Kuna minu nahk on väga kuiv, siis eeldab see suurt niisutamist. Ajapikku on välja kujunenud mingid kindlad tooted, mida olen kasutama jäänud.

Näokreemiks on viimasel ajal sattunud Oliva ECO Day Cream. Olen rahul, niisutab ja jätab naha pärast mõnusalt siidiselt pehmeks. Minu jaoks näokreemi puhul on väga oluline, et ta oleks piisavalt niisutav, toitev kuid samas kerge tekstuuriga.

Eelistatud on ka loodustooted. Mida vähem kemikaale me endale peale määrime, seda parem. Samas ma eeldan et hinna ja kvaliteedi suhe peab olema paigas. Olen sattunud ka kallimate kreemide otsa, kuid kahjuks kvantiteet ületab kvaliteeti. Aga kui ma tõesti tunnen, et kreem on oma hinda väärt, siis ma olen nõus selle summa välja käima. Eks inimeste nahad on erinevad ja kõigile ei saagi kõik sobida.

Kehakreemi valikus olen aastaid truuks jäänud Body Shopi kreemidele. Tõesti väga niisutavad ning head kreemid. Kuid paar kuud tagasi sattus minu kodus kosmeetikariiulile Elizabeth Ardeni Green Tea Honey Drops Body Cream. Ja olgem ausad, olen sõltuvuses sellest kreemist. Jätab naha mõnusalt siidiseks ning pehmeks.

Olen seda meelt, et mida vähem me omale keemiat peale määrime ning sisse sööme, seda parem. Viimasel ajal olen hakanud väga kõrgelt hindama looduskosmeetikat. Kosmeetikat, kus oleks sees võimalikult vähe keemiat, kuid samas niisutaks piisavalt ning oleks suure toitainete sisaldusega. — Diore

* * *

“Valin tooted, mis EI SISALDA parabeene, silikoone, mineraalõlisid, sünteetilisi lõhnaaineid ega loomseid koostisaineid. Arusaamine kolekeemia mõjust minu nahale ja keskkonnale tuli küll mitu aastat tagasi, aga ikka mõtlen kahetsusega, et oleks pidanud varem sellele mõtlema. Siit soovitus noortele: mõelge, mida endale peale määrite; kallid firmakreemid on tihti parabeene sisaldavad — alati loe läbi see, mis peenes kirjas purgi peale kirjutatud, siis oledki pikas perspektiivis ilusam ja tervem.“ — Reet

* * * 


“Mina valin kreeme nii hinna kui ka soovituste järgi. Soovituste all mõtlen ma seda, et nägin YouTube´s videot, kus soovitati üht kreemi ning otsustasin ka endale soetada. Või kui loen foorumis soovitusi, laitusi..
Koostisosade puhul on mul 1 reegel: ma ei taha, et koostises leiduks alkoholi!

Minu lemmik kreemide, näoseepide ja –toonikute tootja on Garnier. Kasutan igapäevaselt nende vistrikevastast näopesuvahtu, toniseerijat ning 24h. näokreemi.
Ihupiimadest meeldib mulle Garnieri rohelises tuubis olev sheavõiga Intesive 7 Days ihupiim. See jätab naha siidiselt pehmeks ning niisutatuks. Samuti on sellel mugav pudel — korgi saab vajadusel eemaldada!“ — Mirjam

Oriflame`i EcoBeauty sarja toodete kohta saad pikemalt lugeda Oriflame`i kodulehelt!