Katsetes osalesid mitmed Delfi töötajad — nii naised kui mehed. Nimesid me ei nimeta, aga osalenud portaalid on lisaks Naistekale Catwalk, Sport, Lemmikloom, Elutark ja Publik.

Täna saavad sõna mehed. Lugege ja veenduge ise, et kui meestele juba parfüümide teemal sõna anda, hakkab sealt lausa kuldmune pudenema. Võib-olla on nii iga teemaga — tuleb lihtsalt meestele rohkem sõna anda ja mitte ise nii palju rääkida? No olgu kuidas on, igatahes võib arvata, et pärast seda testi me oma toimetuse mehi enam rahule ei jäta!

Dolce & Gabbana Intenso

Mees 1: Selle esimene pahvak tekitab tunde, et nüüd mõjun nagu varahommikul ööklubist kuhugi kulgev sireliga mees. Liiga magus tundub. Aga siis magus taandub meeldivalt rahulikuks ja kargeks, nii et seda lõhna võinuks soovitada isegi Kõpu vallavalitsuse meestele,
kui nad Dolce ja Gabbana kodumaale ennast harima sõitsid. See on pigem värske ja nooruslik linnanoormehe lõhn, kes peaks siis ise ka vastavalt värske ja nooruslik olema. Aga samas mingi eksootiline pahvunn lisandub segamini nii vanaema vanast riidekirstust ja vanaisa viskiklaasist, milles on pealegi suitsune viski. Mingil hetkel viskab see kallis veeke ka viski ja rummi aroome segamini. Kes neid segamini joob, on järgmisel päeval poolsurnuna voodis, aga nuusutamiseks on bukett väga põnev.

Mees 2: Huvitav, muidu mulle endale meeldivad värskemad lõhnad...  Aga kodus hakkas naine ootamatult rabarberikooki küpsetama. Teel koju komplimente ei kuulnud, nii et tänaval või poes uusi silmarõõme 40-aastane mees sellega ikka ei leia.

Mees 3:  Kuna ma pole ammu muud lõhna peale enda oma kasutanud, siis tundus see alguses väga võõras. Kirbe ja veidi tärpentini lõhnaga. Kuid mida tund edasi, seda rohkem ma sellega harjusin, aga päeva jooksul tundsin ikka, et mul on mingi lõhn peal. Enda omaga unustan tavaliselt kohe ära. Ju siis ei võtnud keha omaks. Aga mis mina ka lõhnadest tean — kui naised ütlevad, et sobib, siis usun…Komplimente siiski mul tol päeval saada ei õnnestunud. Selleks tuleb seda testi mõnel reede õhtul korrata.

Calvin Klein Reveal

Mees 1: Calvin Kleini Eternity on aastaid olnud minu lemmikõhn. Trendiinimestele võib see näida igav ja tavaline, aga see on klassikaline lõhn. Ma ei tahagi, et näiteks hakklihakaste sisse tomatipastat segatakse. Revealis on tunda, et sel on sama perekonnanimi, aga mitu aroomi on justkui juurde segatud. Ma ei oska neid toodetega kaasnevaid turundussõnu ritta
panna, aga mulle meeldib seal natuke tubakane või isegi sigarine aroom. Mulle meeldib, kui keegi mu lähedal sigarit suitsetab ja see lõhn tuletas selle aistingu meelde. Veel kujutasin ette, et  ma olen hobusetallis ja seal on üks magusalt lõhnastatud naine. Talli mõlemad  uksed on lahti ja tuul puhub mulle näkku nii hobuste lõhna kui selle naise lõhna ning kokku võikski sellest tulla vaese mehe Reveal. Sama efekti võib anda ka see, kui nühid lõuga samblikuga ja lased natuke odavat lõhna peale.

Mees 2: Endalegi üllatuseks väga hea lõhn. Mulle on Calvin Klein kogu aeg seostunud pigem rõivastega ja see jätab lõhnavaliku eelistusele jälje. Tahaks endale lõhna, nii-öelda päris lõhnafirmalt ja siis tekivad Calvin Kleini kohale automaatselt küsimärgid. Mul on trussikute brändi lõhn? Mõnes mõttes ei kõla seksikalt.  Aga Reveal on mõnusalt värske ja aromaatne. Ja lõhna on tunda kaua, püsib hästi. Ma muidugi ei pese ka. Tahan olla tugev, nagu karu. Karu ei pese. Mõju naisele? Ei ole hõisata. Hea, et tatrapuder lauale pandi. Mitte päris külm, leige.
Õnneks olin võitörtsu mustadeks päevadeks külmiku pimedamasse nurka kunagi targu varunud.

Hermes Le Jardin de Monsieur Li

Mees 1: Hästi tsitruseline ja intensiivne. Kui lased korraga mitu sutsakat peale, siis tundub ka endale liialt vänge. Rääkimata teistest. Selle lõhnaga saab kaua läbi, kulub vähe. Ei ole just minu lemmik. Naise oma ka mitte. Paluti isegi eemale hoida, kuigi mul olid õhtuks krutskiplaanid... Aga kui ajas mingi 25 aastat tagasi minna, siis see lõhn oleks meie ühiskonnas olnud ideaalne “naistel põlved nõrgaks relv”. Pärnus oli nõuka ajal üks restoran, samuti nimega Hermes. Kui selle lõhnapaketiga sinna läinuks, olnuks tehtud mees. Eriti arvestades aega ja olusid, kus enamus kasutasid odekolonni Sasha. Naised ahminuks seda tsitrusepahmakat sisse ja mõelnuks: “Kui ma selle röövli täna enda kätte saan…”

Kenzo Homme Night

Mees 2: Eestis elavad Itaalia tüdrukud rääkisid Vikerraadios, et Eestis on väga palju loodust ja eestlased ise on ka nagu loodus, nad on loodusega kooskõlas. Kui ma paneks endale peale selle Kenzo  lõhnavee ja need Itaalia tüdrukud mind nuusutaks, siis nad ütleks, et no see onu ei ole kohe üldse loodusega kooskõlas. Meile tuttavat metsapuu-, õuna-pirnipuu- või juurviljalõhna seal tunda ei ole. Ega ei kujutakski ette, et lõhnal oleks porgandine järelaroom. Istuks nagu lillepõõsas, kus on palju lilleliike, aga ma ei tea, mis lilled need on, sest need ei ole mulle tuttavad nartsissid, tulbid, roosid või pojengid. Aga peale kaugete võõraste lillede on midagi veel. Äkki ma ei istugi lillepõõsas, vaid need lilled on pandud värskelt valminud ja üle peitsitud puust vaasi ja lõhnavad nüüd koos vaasiga?

Andsime meestele katsetada ka Yves Saint Laurent’i naistelõhna Black Opium. Ausõna, see sündis täiesti kogemata, testri pakend nägi lihtsalt nii meestekas välja… Lõpuks üks mees avastas tillukese “femini” pakendi nurgalt. Aga tänu sellele eksimusele saime ka teada, mis juhtub siis, kui mehed naisteparfüüme kasutavad.

Mees 1: Endale tundus tummisem ja intensiivsem, kui eelmise päeva lõhn. Samuti magusapoolne, aga mulle meeldis see teine variant enam. Ka kodus naisele meeldis enam. Ta korra isegi kahtlustas, et naiste lõhn. Oli sedavõrd hea, et äkki ikkagi mõne võõra naise küljest… Mind nuusiti kahtlustavalt mitu korda üle, aga kuna mu silmavaade oli sedavõrd aus ja truu, siis jäime sõpradeks edasi.

Mees 2: Minu puhul just see, mis ekslikult hoopis naistelõhnaks osutuks, pälvis vastassugupoolelt  tunnustust. Ma sain just kommentaariks "minu jaoks liiga magus" ühelt tütarlapselt. Endale tundus okei. Nii et tuleb välja, et ei olegi vahet, mida sa endale lõpuks peale pritsid!

Lisainfot nende parfüümide kohta saad aadressilt kaubamaja.ee.