“Pese oma nägu kaks korda päevas”

Näonahk võiks olla puhas, kuid see ei tähenda, et sa seda ilmtingimata kaks korda pesema pead. Kui sa ei kasuta meiki ega liigu väga palju linnas ja mustuse sees, siis piisab sulle vabalt ka ühest korrast päevas. Hommikul võid nägu lihtsalt jaheda veega ergutada. Muide, harvem pesemine on nahale isegi kasulik — nii ei pese sa pidevalt maha loomulikke nahast erituvaid õlisid, mis su nahka niisutavad ning välismõjude eest kaitsevad.

“Pidev koorimine on vajalik”

Me suhtume surnud naharakkudesse kui vaenlastesse, kuid neil on tegelikult siiski oma eesmärk — need kaitsevad su näonahka keskkonnamõjude ja bakterite eest. Selle asemel, et iga päev nägu koorida, võiksid seda põhjalikumalt teha vaid iga kahe nädala tagant. Oluline on ka, millist näokoorijat sa kasutad — nahaarstid soovitavad hoiduda odavatest näokoorijatest, mille terakesed võivad nahka tegelikult kriimustada. Vali midagi väga peeneteralist.

“Rasusele näonahale tuleb valida õlivabad tooted”

Pole tõsi! Esiteks pole sõnakasutus “oil-free” reguleeritud, mis tähendab, et brändid võivad seda kirjutada mistahes toodetele. Teiseks — ka kõige õlisem nahk vajab niisutust. Niisutamata jätmine muudab naha kuivaks, mil ta hakkab veel enam õli tootma… Sattud nõnda rumalasse “surnud ringi”.

“Vajad silmade jaoks eraldi kreemi”

Silmakreem on justkui loomulik samm nahahoolduses, kas pole? Tegelikult võid sa selle sammu aga hoopis vahele jätta. Kui see ei sisalda just olulisi koostisaineid (näiteks ripsmekasvu soodustavat õli), pole silmakreemi kasutamine õigupoolest vajalik. Enamus silmakreeme on niikuinii sama toode väiksemas pakis ja kallima hinnaga. Piisab, kui tupsutad õrnalt oma tavalist näokreemi või -seerumit ja silmade ümbrusesse.

Allikas: totalbeauty.com