Kuna sügisel enamasti inimesed ei puhka ja käiakse igapäevaselt kontoris või muul ametipostil, siis tõenäoliselt ka meigitakse ennast rohkem. Ja siis hakkavadki tekkima igasugused vead, mis rikuvad näonahka.

Näiteks jagavad kolleegid või sõbrannad omavahel jumestuskreemi, puudrit, ripsmetuši või huulepulka. Ja ehkki see oli kunagi väga levinud, siis tegelikult võivad kõik need meigiasjad olla ideaalsed bakteripesad ja igaühel võiks ikka olla oma.

Samuti hoiavad osad naised oma meigiasju väga lohakalt või mitte just kõige puhtamas kohas. Kui meigiasju hoida näiteks lahtisena, jäävad need kiiremini vanaks või lähevad hoopis mustaks.

Kahjuks kasutatakse ka tihtipeale räpaseid meigipintsleid ja see on tõeline bakteripesa. Kujuta nüüd ette, kui sa kuude kaupa hõõrud endale meiki näkku sama pintsliga ja siis üldse seda ei pese. See küll ei saa näonahale hästi mõjuda, ega ju?

Kuidas siis meigiasju kõige paremini hooldada? Kulmu- ja silmapliiatseid, mida pole ammu kasutatud, tasub aeg-ajalt teritada. Huulepulkadelt aga võib esimese kihi õrnalt maha kraapida. Meigipintsleid ja muid vahendeid tasub aga pesta või veega pihustada.

Ja kindlasti hoia silma peal ka meigiasjade aegumiskuupäevadel!

Allikas: Mind Body Green