1. Sa ei lõika juukseotsi

Jah, see on alati kõlanud vastuolulisena, aga kui sa tahad endale pikki juukseid, siis nende sage lõikamine on kõige tähtsam. Mitte sellepärast, et see paneks su juuksed kiiremini kasvama, vaid see paneb nad normaalselt kasvama — sest see ennetab juuste murdumist, mis kasvu aeglustab ja juustele inetu välimuse annab.

2. Sinu harjumuspärased stiliseerimisvahendid pidurdavad su juuste kasvu

Tänapäeval on väga tavaline nähtus oma juukseid ülehooldada ja -stiliseerida: föön-sirgendaja-lugematud hooldusvahendid, lugematud stiliseerimisvahendid… Kui sul on vähegi aega, lase juustel õhu käes kuivada. Ja kas sul on tingimata neid alati sirgendada vaja? Mitte mingil juhul ei ole juustesse pärast nende kuivatamist vaja panna kõike, mis sa kodust leiad: õli, seerumit, geeli, lakki ja jumal teab, mida veel. Sa ummistad nii toimides oma juuksepoorid ja juuksed ei saa kasvada, eriti kui su juuksehooldustooted sisaldavad silikooni ja sulfaate. Juuksed tahavad vahel puhata ka. Vähem on rohkem! Ja veel üks asi — lõpeta stressiolukorras oma juuksesalkude keerutamine — see lõhub karva!

3. Su juustele ei meeldi toit, mida sa sööd

Toitumine võib juuste kasvu vägagi palju mõjutada. Paljud dieedid takistavad juukseid teatud pikkusest edasi kasvamast. Põhisüüdlane on madal ferritiinitase sinu organismis. Ferritiinipuudus võib juustekasvu täiesti pidurdada ja juuksekarvad hapraks muuta. Samuti on juustele väga olulised B-12 vitamiinid ja tsink. Tsingipuuduses juuksed murduvad väga kergesti. Su juuksed anuvad sind, et sa toituksid mitmekesiselt.

4. Su juustel võib olla geneetiliselt erakordselt aeglane kasvutsükkel

Meie juukserakkudel on kolm kasvufaasi: anageen, katageen ja telogeen ning nende faaside kestvus sõltub inimeste geenidest. Nii et kui su juuksed kasvavad sel põhjusel väga aeglaselt, siis pole sul juuste kasvu kiirendamiseks mitte midagi teha… või kui, siis vaadata natuke süüdistava pilguga oma ema ja isa poole.

Allikas: The Gloss