1. KÄIGE KORD KUUS PEDIKÜÜRIS

Käige kord kuus pediküüris ja laske spetsialistil hoolitseda probleemsete kohtade eest (sissekasvanud küüned teevad haiget, aga professionaalse pediküüriga saab neid kontrolli alla hoida). Kui te ei saa endale nii sagedast pediküüri lubada, tegelge oma jalgadega ise põhjalikult kord nädalas ja käige pediküüris üle kolme kuu. Jalgade ilusse tasub investeerida!

2. EEMALDAGE LAKK ÕIETI
Küünelakki eemaldades leotage vatipall atsetoonivabas lakieemaldajas ja suruge seda õrnalt küünele. Ärge hõõruge! Hõõrumisest jalale jäävaid jälgi on raske ära saada.
3. TEHKE JALAVANNE
Leotage jalgu soojas seebi- või ðampoonivahuses vees. Ärge kasutage kunagi nõudepesuvahendit - see kuivatab nahka. Jalgade leotamiseks võib kasutada suurt kaussi või selleks spetsiaalselt mõeldud anumaid, mis mullitavad ja masseerivad.

4. KOORIGE SURNUD NAHK
Kui olete jalad vannist tõstnud, hõõruge nahka õrnalt. Naha koorimiseks võib teha mähise suhkrust ja niisutavast kreemist või õlist koosneva vahekorras 2:1, hoidke seda peal viis minutit ja loputage jalad seebivees.

5. KREEMITAGE
Kande niisutav kreem masseerivate liigustustega jalgadele kuni põlveõndlani välja. Masseerige jalgu vähemalt viis minutit, pöörates kandadele erilist tähelepanu.

6. KÜÜNTE HOOLDAMINE
Lõigake varbaküüsi selleks ette nähtud vahendiga. Varbaküünte juures on kuju määrav. Küüs ei tohiks ulatuda üle varba ääre. Seejärel viilige otsad kerge nurga alla, nii et varba kokkusurumisel ei pressiks küüs naha sisse.

7. KÜÜNENAHA EEST HOOLITSEMINE
Ärge lõigake küünenahka ise, vaid laske seda teha pediküüris. Kui nahk ulatub küünele peale, suruge see pärast vanni käterätiga tagasi.

8. KÜÜNEALUSE PUHASTAMINE
Puhastage küünealuseid vatitükiga ja ärge liiga sügavale suruge.

9. SILEDAD KÜÜNED
Ebatasasuste silumiseks võib kasutada pehmet viili.

10. VARVASTE ERALDAMINE
Enne küünte lakkimist võtke tükk majapidamispaberit, tehke sellest riba ning lapake varvaste vahele. Siis pole kallist varvaste eraldajat vajagi.

11. PRANTSUSE MANIKÜÜR?
Ka varvastele võib teha Prantsuse maniküüri (Sharon Stone eelistab seda), aga enamus inimesi eelistavad standardvärve, kas sõrmeküüntega ühes toonis või erksalt punase ja seksikana.

12. ESIMENE KIHT
Esimesena tuleks peale kanda aluskiht.

13. TEINE KIHT
Seejärel kandke peale kaks õhukest kihti värvi.

14. VIIMISTLEGE LAKK
Viimistlege lakk kuivatava ja tugevdava pealislakiga.

15. LÄBIPAISTEV LAKK
Kui teil puuduvad oskused küünelaki pealekandmisel, kasutage läbipaistvat lakki. Lläbipaistev lakk näeb parem välja kui lohakalt peale kantud värviline lakk.

16. PEHMED PÄKAD
Pehmete päkkade saavutamiseks hõõruge regulaarselt sarvnahka. Pimsskivi on väga hea.

17. KREEM JA IKKA KREEM
Hoidke jalad tipp-topp korras neid pidevalt kreemitades, mida rohkem seda uhkem.

18. HOOLDUSVAHENDID
Vahetage kreeme ja emulsioone vähemalt iga kolme kuu järel ja varem, kui nad ära kuluvad.

19. TERVED JALAD
Tervete jalgade saladus on vesi. Jooge seda ohtralt. Kaltsiumilisandid ja A ja E vitamiinid on ka olulised.