Jaapani teadlased uurisid äsja surnud 20-90-aastaste inimeste otsmiku- ja silmaümbruse nahka. Nad uurisid ja võrdlesid põhjalikult kortsude pikkust ja sügavust, rasunäärmete hulka, naha elastsust ja tihedust. Teadlased leidsid seose, et mida rohkem rasunäärmeid teatud piirkonnas oli, seda lühemad ja vähem sügavad olid selle piirkonna kortsud.

See seletab ka seda, miks silmade ümbrusse tekib alati rohkem kortse kui otsaette — seal on lihtsalt vähem rasunäärmeid.

Uuringu läbi viinud teadlased ütlevad, et on küll tõenäoline, et rasusema naha omanikel on vähem kortse kui kuiva naha omanikel, aga samas tunnistavad nad ka seda, et rasunäärmete hulk pole ainuke faktor, mis nahka sileda ja elastsena hoiab.

Veel üks selle uurimuse huvitav leid oli see, et naiste näonahal on vähem rasunäärmeid kui meeste nahal, aga sellegipoolest pole suurt vahet naiste ja meeste kortsude pikkusel ja sügavusel. Mis jällegi tõestab, et ainult rasunäärmete suur hulk kortsude tekkimist ei takista.

Kokkuvõtteks võib öelda, et ilmselt rasune nahk tuleb küll kortsude ennetamises kasuks, aga sellegipoolest tuleb vaadata oma nahka tervikuna — ei ole nii, et kui on rasune nahk, siis ei peagi selle eest enam nii palju hoolitsema. Ikka tuleb oma nahka kaitsta päikese eest, piisavalt liikuda, tervislikult toituda ja piisavalt magada.

Aga siiski on see hea sõnum kõikidele rasuse nahaga hädasolijatele — kui enda naha eest ilusti hoolitseda, on lootust säilitada siledam nägu kui kuiva nahaga eakaaslastel.

Allikas: Health