Pärast 15-aastast kestnud abielu purunemist asusin kokku elama endast 24 aastat vanema mehega ning pärast mitmeid ebaõnnestunud suhteid jõudsin järeldusele, et kooseluks ei olegi vaja midagi enamat kui head läbisaamist. Suur armastus ja tulised tunded olid seni vaid valu teinud… Sõbrannade meeste “üleaisalöömiste” puhul võisin vaid nentida: “Võta nii vana, et eest ära joosta ei jõuaks.”

Enne juuksurisse minekut olen tihti mõelnud — äkki seekord blond värvitoon. Esimene mees ja minu kahe lapse isa, kellele olin lubanud, et 40-aastaseks saades värvin end blondiks, ohkas masendunult: “Kas tõesti peab selleks 40 aastat ilmas elama, et saada Blondiiniks.”

Teine mees, kellel seljataga kaks purunenud kooselu, surus mu mõtte blondeeruda juba eos maha, väites, et kuna tema kaks esimest naist olid just enne äraminekut end blondeerida lasknud, tähendaks see ka meie kooselu lõpu algust.

Meelsasti olen leppinud usuga, et kui mu mehele meeldivadki pruunide juuste ja väikeste rindadega naised, ei ole mõtet vaevata end muutumismõtetega. Oleme 8 kooseluaasta jooksul kindlalt kokku kasvanud, horoskoobist loetud teineteisest tekkinud sõltuvusega, mil ei tahetagi teineteisest lahus olla, harjunud. Olen ka mehe tuttavavatele, kes teavad tema kerget armumisvõimet, öelnud, et kui ta ka nüüd, üle 60-aastasena kedagi teist veel vajab, ei ole tegu normaalse mehega.

Võib-olla siis küll. Aga just blondiin oli see, kes pani minu usu oma mehe vankumatusse truudusesse kõikuma. Blondiin kõige klassikalisemas mõttes: naeru- ja tantsuhimuline, kergete, loomulike blondide juustega, oma täisikka jõudva tütre kõrval kui vanem õde. Lopsaka figuuri ja suurte rindadega, mida kattis õhuke linane, alt laienev kleit — ei mingit ülipidulikku kostüümi sugulaste pulmadeks ja see just oligi õige valik sel sumedal suveööl.

Juhus oli see, mis tegi meie pulmasoleku aja planeeritust lühemaks. Minu mees ei saanud mulle enne äraminekut näitamata jätta, et vaata, vaata ometi, selle sama naisega seal sain viimase tantsu tantsida.

Seks oli pärast meie vahel kuumim üle tüki aja. Armukadedustundest tugevam oli hämming, et ammustest aegadest tundud “meestelõksud” mõjuvad alati. Kahjurõõmsalt sain mõelda, et hiljem kõlakana ringi liikunud loos, kuidas üks mees läks öösel telki oma naise juurde, kael maasikaid täis ja kaks jalga ühes aluspüksisääres, võis põhjustajaks olla just see blondiin.

Pärast 8-aastast kooselu on maapeale tulek üsna värskendav kehale ja vaimule. Õnneks ei saanudki nii haiget, et eelmise abielu purunemise põhjuse allikate juurde — kättemaks — jälle kord tagasi tulla. Elu on ilus armsa inimese kõrval. Lepin enesele antud seletusega, et mehed jäävad meheks ja just taolisesse ma armusingi.


Bookmark and Share

_______________

August toob kaasa pimedamad suveööd. Möödas on kaks mõnusat suvekuud ning kindlasti juhtus sel ajal miskit, mida tahad endast välja öelda, teistega jagada. Pane kirja huvitav, kirglik või lihtsalt naljaks lugu teemal SUME SUVEÖÖ ja saada meile. Järgneva kolme nädala jooksul loosime igal nädalal kõigi jutu saatnute vahel välja Maybelline´i meigikomplekti.

Suvejutu-konkursist loe lähemalt SIIT.