Põhjalik eeltöö

Poes leiduvate juuksevärvide valik on lai ja nende seast just sulle sobiva leidmine ei pruugi olla kiire ja lihtne. Kindlasti tasub lugeda internetis leiduvaid arvustusi ja uurida, kuidas naised eelnevalt ühe või teise värviga rahule on jäänud.

Tea, millist tulemust sa tahad

Kui sa ei ole uues värvis veel sajaprotsendiliselt kindel, siis vali kindlasti tooniv või poolpüsivärv, mis aja jooksul maha kulub. Kohe musta püsivärvi pähe kallata ei soovitaks kellelgi. Teadagi kasvab värv välja ja musta värvi väljakasv heledate juurtega ei kaunista küll ühtegi naist.
Teiseks, heida pilk ka pakendil olevatele piltidele, kus on välja toodud, kuidas värv erinevatel juuksetoonidel jääb. Blondile ei jää punane juuksevärv sugugi samamoodi kui brünetile.

Hinda kvaliteeti

Kui värvid juukseid iga paari kuu tagant, siis võib see üsnagi kallis lõbu olla. Ometi ei tohiks alati odavaima värvi järele haarata — vali nende firmade tooted, mida sa usaldad ja varem proovinud oled, isegi kui see tähendab paari lisaeurot.

On sul kõik vajalik?

Segamistops
Värvi segamiseks sobib hästi plastiktops ja kindlasti ei tasu juuksevärvi segada samades kaussides-tassides, millest sa sööd. Esiteks võib see nõu igaveseks ära määrida, teiseks on see lihtsalt… vale. Osta odav topsike või kausike spetsiaalselt juuksevärvi segamiseks ja hoia seda oma vannitoakapis.

Pulk, millega segada
Värvi võib segada millega iganes, kuid kindlasti mitte metallesemega. Hästi sobib plastmassist pulgake, kasvõi plastmasskammi pii.

Kindad
Tavaliselt ei saa juuksevärviga kaasa just väga mugavaid kindaid — pigem on need nagu kilekäpikud. Juuste värvimiseks on aga kõige mugavamad õhukesed ja ilusti käe ümber istuvad kindad, nagu neid kasutavad juuksurid ja arstid.

Rätik
Ehkki loputades on vesi juba puhas, ei tähenda see, et pähe keeratud rätik sama puhtaks jääb. Äsja värvitud juuksed annavad värvi ka froteelinadele ja voodipesule. Seetõttu, kui värvid juukseid tumedamaks, siis kasuta kuivatamiseks spetsiaalset tumedamat tooni froteerätikut ning kasuta ajutiselt tumedamaid padjapüüre. Kui tegu on tooniva värviga, tuleb see ilusti hiljem pesus välja.

Vana T-särk
Ära mine kunagi juukseid värvima oma uue pitspluusi või kalli heleda triiksärgiga. Võta vana T-särk, millest sul kahju pole. Ka väga täpse käega inimesed ei saa alati takistada juuksevärvil tilkumast ja kui see tume lärakas juba su pluusile maandub, siis sinna ta ka jääb.

Nõuandeid värvi pealekandmiseks

  • Kuna värv võib tilkuda, siis tasub eest lükata valge vaip ja muud riidest esemed.
  • Et värv ühtlaselt jaotuks, võta juuksed ette eraldi salkudena, alustades pealaest ja lõpetades kuklaga.
  • Kui juuste värvimine on sulle uus ja kardad kukla kahe silma vahele jätta, siis palu keegi värvimisel appi.
  • Lükka juuste värvimine ajale, mil pead näiteks nõusid pesema või midagi pikemat lugema — nii ei tundu värvi mõju ootamine nii pikana.
Pärast värvimist:

  • püüa vähemalt kaks päeva juukseid mitte pesta,
  • kasuta õrnatoimelisi spetsiaalselt värvitud juustele mõeldud šampoone ja palsameid
  • kaitse oma juuksevärvi kloori ja UV-kiirguse eest
  • arvesta väljakasvuga — kui see tekib, on aeg uuesti juukseid värvida.