Kui tossud tõesti ei ole peale treeningut eriti mustaks saanud, siis ei ole jah vajalik nende eest eraldi hoolitsemine, piisab märja lapiga üle käimisest. Aga kuna need on treeningtossud, siis sa pead arvestama sellega, et ükskõik kui palju sa ka enda hügieeni eest ei hoolitseks, hakkavad su jalad ikkagi higistama.

Ehk siis su tossud hakkavad lõpuks seespoolt haisema. Ja see on väga ebameeldiv, sest ka teised inimesed võivad seda üks hetk tundma hakata, olenevalt siis sellest, kui vänge su higilõhn on.

Peale pikemat treeningut tasuks tossude sisu välja võtta, kui see on võimalik ja panna see sisu kuivama ning tõmmata harjaga üle. Kui sa aga tahad eriti tubli olla, siis eemalda ka paelad ja tossukeel. Tõmba ka need harjaga üle ja pane kuivama.

Kui tahad higihaisuga maadelda, siis jalatsipoodides müüakse ka spetsiaalseid vahendeid, mis toimivad nagu deodorant, et saad neid jalatsi sisse pihustada. Siis saad need jätta ööseks seisma ja hommikul lõhnavad need juba paremini.

Üks asi, mida sa mitte mingil juhul ei tohi oma tossudega teha, on nende panemine pesumasinasse. Need saavad seal küll puhtaks, jah, aga ajapikku hakkavad materjalid kahjustuma, sest need ei ole mõeldud pesumasinasse panemise jaoks. Niiet igal juhul ürita neid pigem ise puhastada ja väldi pesumasinat!

Allikas: The Guardian